Kerum dao poslove Fani, nećaku i kumu? Ne znam to

Prvi policajac u državi kaže da ne zna da koalicijski partner njegovog HDZ-a dodjeljuje poslove i dozvole po obiteljskom ključu.

10.11.2011.
18:05
VOYO logo

Ministar policije Tomislav Karamarko potvrdio je na brifingu nakon sjednice Vlade da će povjerenstvo koje će on imenovati odrediti tko će upravljati policijom, pokraj Ravnatelja.

Sutra već počinje razgovore u MUP-u oko sastavljanja povjerenstva za imenovanja i o vremenu raspisivanja internog natječaja na kojemu će se birati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat će odraditi posao do kraja!", kazao je Karamarko na pitanje o eventualnom raspuštanju tog povjerenstva nakon smjene vlasti. Upitan nije li neobično da se to događa dvadesetak dana prije izbora?

"Nije. Policiju nije briga za izbore", kaže Karamarko. Na kritike da bi to moglo značiti da će on u zadnji čas pogurati "svoje ljude", ministar na odlasku odgovara: "Koje ljude? Da, najprofesionalnije svoje ljude! A ne one iz komitetskih i stranačkih krugova. Na što je sličio sustav od 2000. do 2003. godine, to vam ne moram govoriti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da ne zna koliko će službenika zbog nove uredbe kojima su određeni novi koeficijenti plaća u policiji, dobiti veću plaću. Ne zna, kaže, niti kolika je srednja plaća u policiji, a tvrdi da s povećanjem plaća pojedinim policajcima neće biti većih troškova u proračunu jer su ti troškovi pokriveni uštedama, poput smanjenog broja odora po službeniku.

Kerumov nepotizam? Je li to nešto za jesti?

Na pitanje ne smeta li mu kao članu HDZ-a što njegova stranka ulazi u koaliciju sa Željkom Kerumom, koji je u samo dvije godina svojoj djevojci Fani, nećaku, šogoru i kumu dodijelio dozvole i poslove vrijedne na desetke, možda i stotine milijuna kuna, Karamarko kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je to tako... Ne znam da li je tako, ali na nepotizam gledam kao i vi, on je štetan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo