podaci nisu usklađeni s HZZO-om / KBC Zagreb odlučio naplatiti milijunska dugovanja za participacije: građanima stigli fantomski računi

Najveći hrvatski klinički bolnički centar Zagreb odlučio je naplatiti milijunska dugovanja za participacije. Odvjetnički ured u njihovo je ime na tisuće adresa poslao uplatnice i opomene s participacijom

13.11.2015.
18:28
VOYO logo

Najveći hrvatski klinički bolnički centar Zagreb odlučio je naplatiti milijunska dugovanja za participacije. Odvjetnički ured u njihovo je ime na tisuće adresa poslao uplatnice i opomene s participacijom, kamatom i naknadom od 250 kuna. Uplatnice su stigle i građanima koji nikad nisu bili u bolnici.

"Ako je netko imao važeće dodatno osiguranje na dan kad je učinjen pregled, a nije plaćena participacija, mi ćemo to riješiti sukladno od one kuće koja ima dodatno osiguranje. Naravno da je ta opomena onda bezvrijedna, ali ide i naša isprika da se to dogodilo jer to nismo znali", rekao je Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je nastao jer podaci nisu usklađeni s HZZO-om, pa su opomene i uplatnice i do dvije tisuće kuna stigle na adrese na koje nisu trebale. Dobili su ih i maloljetnici.

"Meni je žao što KBC Zagreb nije kontaktirao regionalni ured Zagreb. Mi bi s njima vrlo rado ušli u probleme te. Da su s nama razgovarali, do ovih problema uopće ne bi došlo", kazao je Josip Silovski, voditelj regionalnih ureda HZZO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZZO zato poziva sve građane da provjere status osiguranja u trenutku kada je izdan račun, ali i da pripaze jer datum dospijeća može biti i 60 dana nakon njihova boravka u bolnici.

Iz odvjetničkog ureda, u ime KBC-a Zagreb građanima su poslane na desetke tisuća ovakvih opomena. Oni građani koji su platili opomenu, a ništa ne duguju. Trebaju to prijaviti i novac će im biti vraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ne prijave nepravilnosti, do naplate dugova doći će prisilom - odnosno ovrhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo