KAZNIT ĆE JEDINO LIJEČNICU KOJA JE POMOGLA GABRIJELU? / Otkriveni šokantni detalji istrage smrti dječaka u Metkoviću

Image
Foto: Facebook

Komora ne tereti drugog pedijatra koji nije primio dječaka, niti njegovu medicinsku sestru koja je ocu poručila da imaju gužvu i da ode na Hitnu

9.1.2019.
22:13
Facebook
VOYO logo

Iako Hrvatska liječnička komora taji imena liječnika koji su učinili propuste prilikom liječenja tragično preminulog dječaka Gabrijela iz Metkovića, kako doznaje Index, Komora najviše tereti liječnicu Kseniju Kaleb.

Doktorica Kaleb pedijatrica je Doma zdravlja Metković, koja je jedina odmah primila i pregledala dječaka nakon što su ga odbili primiti na Hitnoj i u ordinaciji drugog pedijatra. Štoviše, kako doznaje Index, Komora čak niti ne tereti drugog pedijatra koji nije primio dječaka, niti njegovu medicinsku sestru koja je ocu poručila da imaju gužvu i da ode na Hitnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komora pedijatrici Kaleb zamjera što nije ostala na Hitnoj s dječakom te mu odmah u ordinaciji nije dala kisik i infuziju. A ona ga je, upravo misleći na dobrobit djeteta, odvela u 30 sekundi udaljenu Hitnu da bi mu se to sve brže dalo jer je Hitna opremljena za hitne slučajeve. Osim toga, za razliku od Hitne pomoći, doktorica Kaleb u ambulanti nema defibrilator koji je možda mogao zatrebati u reanimaciji životno ugroženog djeteta. Uz to, Gabrijela je jedino Hitna pomoć mogla prebaciti u splitsku bolnicu.

Novinari Indexa kontaktirali su ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca, čija je zaposlenica dr. Kaleb, no on je odbio dati izjavu vezano za nalaz inspekcije Hrvatske liječničke komore. Kratko je rekao da nije u mogućnosti komentirati taj nalaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su zvali dr. Kaleb, a ona ih je uputila na svog odvjetnika Antonia Volarevića, koji je rekao da su u nalazu Hrvatske liječničke komore izostala načela svakog poštenog i pravno ispravnog postupanja. Ističe kako nalaz Komore ne smatra valjanim i objektivnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo