Kasne plaće za 13.000 radnika ZG holdinga!

Vodstvo Zagrebačkog holdinga prvi put nije na vrijeme uspjelo skupiti 140 milijuna kuna potrebnih za isplatu plaća za 13.

10.6.2011.
11:16
VOYO logo

Predsjednik Uprave ZG Holdinga Ivo Čović svoje je zaposlenike obavijestio internim dopisom da Holding ima problema s održavanjem likvidnosti, te da će plaće biti isplaćene tri dana nakon roka koji je ugovoren kolektivnim ugovorom.

Riječ je o 140 milijuna kuna za 13.000 radnika koji će svoje plaće tako dobiti 13. lipnja. Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro tvrdi da nema razloga za paniku jer bi plaće navodno isplatili i ranije da nije vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list piše kako je prikupljeno 135 milijuna kuna za plaće, te da je Uprava odlučila pričekati da im na račun sjedne i preostali dio novca kako bi svima u istom trenutku isplatili plaće.

Pitanje je kakvo će stanje biti sljedeći mjesec, jer tada Holdingu na naplatu stiže 120 milijuna kuna kamata za izdane obveznice u Londonu. Zbog tih kamata Holding je prošle godine morao dizati kratkoročni kredit od 20 milijuna eura. Viro tvrdi da isplatu plaća ništa neće poremetiti (osim možda opet vikend op.a.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz sindikata poručuju da je ''situacija još i dobra s obzirom na to kako Uprava vodi tvrtku'', te dodaju da im posebno smeta što su o kašnjenju plaća doznali putem službenog priopćenja.

Vezani članak:

arti-201104280678006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo