Karte će biti malo skuplje, a razliku će 'platiti' šverceri

Zagrebački holding nastavlja pregovore s gradonačelnikom vezano za povećanje cijena karata za javni prijevoz.

22.2.2012.
14:52
VOYO logo

Zagrebački holding Milanom Bandićemnastavlja pregovore s gradonačelnikom vezano za povećanje cijena karata za javni prijevoz. Iz ZET-a ponavljaju kako prema postojećim uvjetima dugoročno ne mogu jamčiti kvalitetu usluge u javnom prijevozu.

Cijene nanovo korigirane

"Troškovi poslovanja enormno su skočili, a mi četiri godine nismo povećali cijenu nijedne komunalne usluge, uključujući ZET. Kao što je poznato javnosti, ZET svake godine završi u minusu od 300 do 400 milijuna kuna. Slijedom toga uprava je gradonačelniku u prvom navratu predložila povećanje od 38 posto, ali je on to odbio potpisati. Mi smo nastavili pregovore te izvršili dodatne korekcije cijena. Nadamo se da će gradonačelnik uvažiti argumente koje je uprava podastrla vezano za opravdanost povećanja cijena karata i nadamo se da će do konačnog dogovora uskoro doći", kazao nam je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ZET-u su, kaže nam, svjesni teške socijalne situacije većine građana grada Zagreba, ali, dodaje, poslovna logika kaže da je minimalan rast cijena potreban. Koliko bi novo povećanje cijene karte moglo iznositi, nije htio otkriti.

Suzbijanje šverca

Dodatne prihode ZET namjerava skupiti i kažnjavanjem švercera. Prekvalifikacija kadrova za nove kontrolore u ZET-u i dalje traje, a koliko ih dodatno možemo očekivati u vozilima javnog prijevoza i dalje ostaje nepoznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da u našem gradu postoji kultura neplaćanja javnog prijevoza kod dijela građana. Kako mi racionaliziramo troškove na svim područjima, odlučili smo se na veći broj kontrolora kako bismo povećali prihode i onemogućili one koji prakticiraju šverc da to rade", kazao nam je Viro. Dodatni kontrolori će krenuti u akciju "vrlo brzo".

Plaćanje SMS-om još se ne ukida

Iako je najavljivao, ZET još uvijek nije ukinuo mogućnost plaćanja javnog prijevoza putem SMS-a. Kako nam je kazao Viro, tek valja proučiti koje je rezultate taj model plaćanja dao, stoga on zasad još ostaje u primjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo