ususret božiću / Kardinal Bozanić posjetio djecu u Klaićevoj bolnici i donirao novac za opremanje operacijske sale

'Nadamo da će i ovaj Božić biti pun ljubavi, mira i zdravlja. Ja bih volio da za Božić u bolnici ne bude nikoga, ali svima onima kojima bude potrebna pomoć, mi ćemo biti tu', rekao je šefj Klinike za dječje bolesti, Zoran Bahtijarević

21.12.2016.
18:29
VOYO logo

Kardinal Josip Bozanić danas se družio s bolesnim mališanima Klaićeve bolnice u Zagrebu. Liječnicima je uručio 250.000 kuna za potrebnu novu opremu.

Osamdesetak malih pacijenata Božić će dočekati daleko od obiteljskog doma. U bolnici. Da bar na trenutak zaborave na bolest, pomažu im mladi ljudi od kojih su neki također danima ležali u bolničkom krevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da im je sigurno drago, ipak oni ovdje provode dane u bolnici, bez svojih bližnjih, bez roditelja daleko od doma, i sigurno je ovako da se malo razvesele lijepo", kaže Petra Vulić.

Male pacijente posjetio je i kardinal Josip Bozanić. Uručio je darove, blagoslovio jedinicu intenzivnog liječenja i bolnici uručio 250.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upitavši što je potrebno, rečeno je da bi bila potrebna nova oprema operacijske sale i u tom vidu smo i poklonili traumatološki instrumentarij i operacijski stol", kaže kardinal Bozanić.

Dok je obilazio odjele, rekao je da su ga djeca posebno dirnula. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno tako se nadamo da će i ovaj Božić biti pun ljubavi, mira i zdravlja. Ja bih volio da za Božić u bolnici ne bude nikoga, ali svima onima kojima bude potrebna pomoć, mi ćemo biti tu", kaže ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, Zoran Bahtijarević.

A da kardinal ne ode praznih ruku, pobrinuli su se mali pacijenti i njemu uručili božićni dar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo