dramatični hdz-ovi pokušaji / Karamarko ponudio Petrovu Marića kao mandatara, Milošević nagovarao Oreškovića na ostavku

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Domagoj Ivan Milošević navodno je pokušao nagovoriti Tihomira Oreškovića da odstupi s mjesta premijera, što je on odbio. Zatim je Tomislav Karamarka nastojao 'urazumiti' Božu Petrova, što isto nije najbolje završilo

10.6.2016.
9:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Prema informacijama iz više izvora koji su neposredno uključeni u rješavanje krize, jedan od važnijih trenutaka političke sapunice odigrao se u utorak ujutro kada je Domagoj Ivan Milošević kao novi glavni tajnik HDZ-a otišao u Vladu i sastao se s premijerom Oreškovićem, piše Jutarnji list. 

Image
RTL Direkt doznaje /

Preokret u HDZ-u: uz Marića, najozbiljniji kandidat za novog mandatara postao Domagoj Milošević!

Image
RTL Direkt doznaje /

Preokret u HDZ-u: uz Marića, najozbiljniji kandidat za novog mandatara postao Domagoj Milošević!

Izvori Jutarnjeg kažu da je nastupio krajnje obazrivo i diplomatski mu pokušao objasniti kako ga HDZ više ne može održavati na čelu Vlade nakon što je pozvao šefa njihove stranke da podnese ostavku. Zamolio ga je da se sam povuče i ponudio mu mjesto u Vladi koje želi, prije svega ono koje mu je prvotno i bilo namijenjeno, a to je potpredsjednik Vlade zadužen za investicije. U paketu s tom ponudom išlo je i Karamarkovo povlačenje iz Vlade, i netko drugi kao mandatar. Spominjali su se Marić, Milošević, ministar Tolušić. Orešković je ponudu glatko odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je situaciju pokušao riješiti sam Tomislav Karamarko. Oko 13 sati je došao u ured Bože Petrova i ponudio mu da odstupe sva trojica - Orešković, Petrov i on, a mandatar za novu Vladu bio bi Zdravko Marić. Ta je ponuda naišla na odbijanje. Karamarko je, navodno, jako razljutio Petrova.

Premda su SDP-ovci vrlo suzdržani u javnim istupima, ni oni ne miruju. Tako su, prema jednom izvoru, ovih dana poslali ponudu Mostu prema kojoj bi SDP srušio kvorum prilikom glasanja o povjerenju Oreškoviću, pustili bi da se glasa i raspravlja o povjerenju Karamarku, a onda bi zajedno izglasali raspuštanje Sabora. Most je to odbio, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo