zadovoljan odrađenim / Karamarko: Polako, ali sigurno Hrvatsku pozicioniramo na svjetskoj karti poželjnih investicijskih odredišta

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Turski predsjednik je u srijedu popodne završio posjet Hrvatskoj. U jedan dan, koliko je boravio u Zagrebu, susreo se s državnim vrhom, sudjelovao na Hrvatsko-turskom gospodarskom forumu te nazočio obilježavanju 100. godina islama u RH

27.4.2016.
21:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u srijedu kako dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, važnih ministara i biznismena, daje razloge za optimizam te da se Hrvatska polako, ali sigurno pozicionira na svjetskoj karti poželjnih investicijskih odredišta, što nije bila u posljednje četiri godine.

"Polako, ali sigurno Hrvatsku pozicioniramo na svjetskoj karti poželjnih investicijskih odredišta što ona nije bila u posljednje četiri godine. Moramo pokazati zrelost i odgovornost i iskoristiti svaku priliku za uspostavljanje ravnopravnih partnerskih odnosa s partnerskim državama i potencijalnim investitorima. Ovako snažna delegacija čiji su sastavni dio vodeći turski gospodarstvenici svjedoči o atraktivnosti Republike Hrvatske u međunarodnim okvirima", napisao je Karamarko na svojoj facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski predsjednik ocijenio je da gospodarski odnosi Hrvatske i Turske zaostaju za političkima te kako je cilj da vrijednost robne razmjene dosegne milijardu dolara. Turizam, energetika, financijski sektor, poljoprivreda, posebice stočarstvo su prilike u kojima on vidi mogućnosti za jačanje gospodarske suradnje.

Kazao je i kako političari trebaju raditi na uklanjanju birokratskih prepreka kako bi olakšali poslovanje gospodarstvenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo