novi sastanak domoljubne koalicije / Karamarko: 'Ozbiljni smo u ovoj situaciji, čekamo da se MOST konsolidira i nastavimo pregovore'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U središnjici HDZ-a jutros su se sastali čelnici HDZ-a i Domoljubne koalicije, a kako se doznaje, za sada nisu dogovoreni novi pregovori s MOST-om

13.11.2015.
10:30
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak kako čeka da se MOST konsolidira kako bi nastavili pregovore o sastavljanju vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozbiljni smo u ovoj situaciji. Čekamo da se MOST konsolidira i nastavimo pregovore", rekao je Karamarko prije ulaska u središnjicu HDZ-a.

Vodstvo MOST-a u četvrtak je iz Nacionalnog vijeća isključilo Dragu Prgometa, jednog od čelnika MOST-a, prekinuvši s njim suradnju jer se samostalno sastao s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem te tako, tvrde, narušio njihovo povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov glavni tajnik Milijan Brkić rekao je u petak novinarima kako razumije njihovu znatiželju, ali da im oko pregovora s MOST-om ne može ništa reći dok se "stvari" ne konkretiziraju.

"Imamo sustavan pristup i kada ćemo imati konkretne stvari ćemo vam reći", kazao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjicu HDZ-a jutros su ušli čelnici HDZ-a i Domoljubne koalicije, a kako se doznaje, za sada nisu dogovoreni novi pregovori s MOST-om.

Darinko Kosor iz iz HSLS-a poručio je kako ostaje uz Domoljubnu koaliciju do kraja te da je siguran kako SDP danas neće prikupiti dovoljno potpisa. Kaže kako nije bilo drugih sastanaka s MOST-om osim onoga u Sheratonu jer se 'ono ne sastaju po kućama'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRAST-ov Ladislav Iličić je također rekao kako ne vjeruje da će SDP skupiti dovoljno potpisa te da je MOST jači od toga da bi ga SDP mogao slomiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo