'pričekajte još par dana' / Karamarko odlazi s čela stranke? 'Spreman sam na sve što je dobro za HDZ'

Na pitanje novinara hoće li otići sa čela stranke, Karamarko je odgovorio: 'Spreman sam na sve što je dobro za HDZ! Pričekajte još par dana'

17.6.2016.
17:28
VOYO logo

Nakon što je prije dva dana podnio ostavku na mjeto prvog potpredsjednika Vlade te pozvao Božu Petrova i Tihomira Oreškovića da učine isto, čini se da će Tomislav Karamarko isto napraviti i s pozicijom predsjednika HDZ-a.

Šef Domoljubne koalicije na upit je li preslagivanju Vlade došao kraj nakon što je potpis za raspuštanje Sabora dala i stranka Bandić Milan 365, nije dao određen odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pustimo da vrijeme čini svoje", rekao je okupljenim novinarima šef HDZ-a i bivši prvi potpredsjednik Vlade.

Na pitanje je li mu netko iz Predsjedništva HDZ-a postavio pitanje hoće li podnijeti ostavku, Karamarko je rekao da danas nije bio sastanak Predsjedništva, već svečana sjednica i da mu to pitanje nitko nije postavio, no da su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je upitan hoće li u ponedjeljak doći do raspuštanja Sabora, Karamarko je kazao kako to treba pitati gospodina Reinera te da se treba konzultirati s pravnicima i naći prava rješenja".

Od preslagivanja Vlade, još je jednom ponovio, nije odustao, a njegova stranka je spremna i za nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo još odustali, ali smo naravno spremni, rekao sam danas pod "C" i na nove izbore. Može se dogoditi da ne bude ništa od preslagivanja pa da moramo ići na izbore", poručio je Karamarko.

Na pitanje hoće li HDZ s njim na izbore, ako do novih izbora i dođe, Karamarko odgovara da će se to tek vidjeti. "To ćemo vidjeti. Rekao sam vam, da čovjek koji ima nekakvu odgovornost, koji je svjestan i svojih pobjeda i poraza, mora na taj način reagirati", rekao je šef HDZ-a dodajući kako ne zna zašto uz njega nije Milijan Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo sastanke Predsjedništva na kojima se jasno izgovaraju neke stvari, jako otvoreno. Zadnje Predsjedništvo je bilo jako otvoreno i dobro, i rekao bih da je imalo jednu koheziju", rekao je Karamarko na upit osjeća li da gubi potporu u stranci.

Šef HDZ-a je istaknuo da do novog sastanka Predsjedništva mora doći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo napraviti novu inventuru trenutne situacije i naći se, da. To bi najvjerojatnije bilo za dva dana najkasnije".

Na novinarski upit o svojoj sudbini u HDZ-u poručio je da u ovom trenutku ne razmišlja o tome. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu to misliti. Gledajte, uvijek je netko sa strane objektivniji kad čovjek sam o sebi priča. Četiri godine pobjeđujem. Dakle pobijedili smo na ovim parlamentarnim izborima i trebamo se izvući iz ove situacije. napravit ću sve što će stranci biti najpotrebnije u tom trenutku. Napravio sam to dvaput, mogu još i dvadeset dva puta", 
"Rekao sam, odgovoran sam čovjek, prema tome za sve ono loše što je načinjeno, čovjek mora odgovarati, a za sve ono što je dobro načinjeno, naravno, ne mora. Spreman sam na sve što je dobro za HDZ", rekao je na kraju Karamarko.

HDZ obilježava 27 godina postojanja

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) svečano obilježava 27. godišnjicu svoga osnutka. Svečano obilježavanje počelo je u 9 sati na groblju Mirogoju gdje je izaslanstvo HDZ-a položilo vijenac na grob utemeljitelja HDZ-a i prvoga predsjednika stranke dr. Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku svečanog obilježavanja, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac kod spomen ploče dr. Franji Tuđmanu. U 16.30 sati održana je svečana sjednica Predsjedništva stranke i utemeljitelja HDZ-a u dvorani NK Jarun.

Image
Foto: Vijesti.hr

Karamarko, Orešković, Petrov

(Vijesti.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZBORI SU MU NEPRIHVATLJIVI /

Karamarko: 'Ne predajem se! HDZ je imao dobru taktiku, ali neki zastupnici se nisu držali dogovora'

Image
IZBORI SU MU NEPRIHVATLJIVI /

Karamarko: 'Ne predajem se! HDZ je imao dobru taktiku, ali neki zastupnici se nisu držali dogovora'

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prije dva dana je na javnoj sjednici odlučilo da je Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa.

Zbog toga je podnio ostavku na mjesto u Vladi koja je pala jučer, nakon što je Sabor izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je prikupljeno i dovoljno potpisa za raspuštanje Sabora, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je izvjestila javnost kako je nitko nije uvjerio da uživa podršku većine zastupnika te je apelirala na predsjednika Sabora da se sjednica na kojoj će se raspustiti održi što prije, kako bi se mogao odrediti datum izbora.

Nakon konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, šef HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako će nastojati preokrenuti situaciju te ipak formirati novu parlamentarnu većinu. Također je dodao kako je HDZ spreman za izbore ikoliko dođu do njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom cijele ove agonije, u HDZ-u su se također razvile struje onih članova stranke koji su otvoreno bili protiv Karamarkovog stava, a bilo je i onih koji su slijepo stajali iza svog šefa kojeg su na čelo stranke ponovno odabrali prije dva mjeseca.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo