bivši šef HDZ-a / Karamarko: 'Neka me u aferu SMS ne upetljavaju oni koji su sada u panici'

Image
Foto: Podcast Inkubator

Karamarko smatra da je u cijeloj priči žrtva i ne želi da ga se i dalje upetljava u aferu s Vargom

25.10.2018.
9:40
Podcast Inkubator
VOYO logo

Afera SMS i curenje povjerljivih informacija uzdrmala je Vladu nakon što se otkrila upetljanost bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge koji je osumnjičen da je proizvodio falsificirane SMS-ove za Ivicu Todorića i Zdravka Mamića, a koji se također veže uz drugog čovjeka HDZ-a Milijana Brkića.

Uz aferu SMS veže se i ime Tomislava Karamarka koji se, kako je ranije rekao, samo jednom slučajno vidio s Vargom i to 2017. godine kada nije bio na čelu HDZ-a. Karamarko je s Vargom razgovarao jer je i inače tražio osobe koje bi mu mogle pomoći u "forenzici" rezultata parlamentarnih izbora iz 2015. jer je imao indicija da se dogodila krađa dijela saborskih mandata HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je žrtva

Karamarko je Vargi kazao da ga zanima tko je pomoću APIS-a sudjelovao u krađi glasova te time i mandata kako bi se uspjeh HDZ-a na izborima umjetno smanjio.

Kako piše Večernji list, Karmarko i sada vjeruje da se ta krađa zbila te da su u nju bile uključene i neke osobe iz HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko smatra da je u cijeloj priči žrtva i ne želi da ga se i dalje upetljava u aferu s Vargom. Bivši šef HDZ-a stoga moli sve da ga više ne upetljavaju u razne teorije o njegovu sudjelovanju u toj aferi, a neka upetljavaju one u HDZ-u koji su Vargu poznavali i s njim radili od 2014./2015., što on nije.

Karamarko je preko prijatelja poručio kako on više i nije u politici, pa neka ga izostave, "a vrijeme će ionako pokazati koliko su u sve to uključeni oni koji su sada u panici i tvrde da ništa ne znaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo