'Karamarko nam je svima lagao, to je sada i dokazao'

'Karamarko je ranije uvijek ponavljao da je njegov cilj potpuna depolitizacija policije, a svojim povratkom u HDZ pokazao je da nam je lagao.

13.9.2011.
19:10
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović komentirao je za Danas.hr povratak prvog čovjeka policije Tomislava Karamarka u HDZ, i to upravo u vrijeme dok vladajuću stranku potresa velika afera oko pranja novca putem crnih fondova.

Podsjetimo, predsjednica HDZ-a sazvala je tijekom dana izvanrednu konferenciju za novinare, bez najave o kojoj je temi riječ, te je predstavila povratak Karamarka u redove HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Današnja novinarska konferencija pokazuje kako Jadranka Kosor u nedostatku kamena temeljaca pokušava dijeljenjem stranačkih iskaznica skrenuti pozornost javnosti s velikih problema koji potresaju HDZ'', smatra Jovanović.

SDP-ov zastupnik ujedno smatra da je Karamarko izabrao vrlo loš trenutak za povratak u HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jasno je da se Karamarko vratio kako bi pomogao Kosor smanjiti štetu nastalu nakon otkrivanja crnih fondova, te je taj čin ujedno politizacija represivnog aparata Hrvatske. Karamarko nam je svima lagao, jer je ranije tvrdio kako je njegov cilj potpuna depolitizacija policije, a povratkom u HDZ dokazao je upravo suprotno'', rekao je za Danas.hr Jovanović.

Podsjetimo, novinari su tijekom konferencije na kojoj je dobio svoju novu iskaznicu HDZ-a Karamarka i upitali zašto se baš danas, u jeku najveće HDZ-ove korupcijske afere, pojavljuje pred novinarima i pokazuje iskaznicu HDZ-a, odnosno ne misli li da se to može shvatiti kao pritisak na policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Apsolutno pogrešno razmišljanje. Mi smo u zadnje dvije i pol godine pokazali kako radimo. Vidjeli ste koliko je članova HDZ-a završilo u Remetincu i ja sad ulazim u taj isti HDZ. Mislite da ćemo mi posustati?'', pitao je Karamarko.

Vezani članci:

arti-201109130678006 arti-201109130097006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo