nevjerojatni rezultati / Kapa dolje: hrvatski učenici u jakoj konkurenciji briljirali na Prirodoslovnoj olimpijadi EU

Image
Foto: mioc.hr

Od natjecatelja se zahtijeva spretnost u eksperimentalnom radu i obradi podataka te znanstveni pristup rješavanju problema. Timovi su se u oba zadatka bavili istraživanjem fizikalnih i kemijskih svojstava vina

9.5.2018.
11:50
mioc.hr
VOYO logo

Na 16. održavanju Prirodoslovne olimpijade Europske unije u Ljubljani, hrvatski učenici briljirali su u jakoj konkurenciji. Ostvarili su nevjerojatan rezultat, priopćeno je iz zagrebačke XV. gimnazije Mioc.

"Učenici III. Gimnazije iz Splita Barbara Sumić, Darijan Gudelj i Mislav Barić (Tim A) i Marko Srpak i Janko Vrček iz Prve gimnazije u Varaždinu i učenik naše škole Grgur Premec (Tim B) osvojili su srebrne medalje ušavši u 30 % najboljih ekipa", poručili su iz Mioca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su pojasnili, prirodoslovna olimpijada EU je natjecanje namijenjeno učenicima do 16. godine koji se natječu timski u rješavanju interdisciplinarnih praktičnih zadataka iz fizike, kemije i biologije. Od natjecatelja se zahtijeva spretnost u eksperimentalnom radu i obradi podataka te znanstveni pristup rješavanju problema. Timovi su se u oba zadatka bavili istraživanjem fizikalnih i kemijskih svojstava vina, te poboljšanjem kvalitete i načina proizvodnje vina. 

Učenici su na olimpijadi nastupili u pratnji mentora za zagrebačkog PMF-a Tajane Preočanin (kemija), Krešo Zadro (fizika), Petra Cvjetko (biologija). Nastavnici s PMF-a sudjelovali su u pripremama te prijevodima zadataka na samom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo