gošća rtl-a danas /

Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Branka Ramljak: 'Javno pozivam sve struke da stvorimo priliku za promjenu'

Prva fotelja Splita jedna je od najužarenijih u Hrvatskoj

13.2.2021.
19:25
VOYO logo

SDP i HDZ nisu uspjeli pronaći prepoznatljive kandidate ni za drugi najveći grad u Hrvatskoj. U mnogobrojnoj konkurenciji onih koji se nadaju povesti grad pod Marjanom u novom mandatu svjetla reflektora ponajviše privlače poduzetnik Željko Kerum, znanstvenik i suprug saborske zastupnice Marijane Puljak Ivica, te pjevač Siniša Vuco.  Među njima je kandidaturu najavila i jedna žena, koja jedina uz Keruma, ima iskustvo vođenja Splita.

U RTL Danas gostovala je bivša predsjednica Nadzornog odbora Hajduka, sada nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Branka Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramljak je kazala kako ima tim s kojim planira voditi grad, no kako drugi kandidati kažu da će se promjene desiti kada dođu na vlast, posebice po pitanju transparentnosti, ona je željela odmah pokazati da se može drugačije. 

Image
Po dalmatinskom nebeskom zaštitniku /

Splitsko-dalmatinska županija želi preimenovati zračnu luku u Resniku. Građani podijeljeni: 'Samo se glupostima bave'

Image
Po dalmatinskom nebeskom zaštitniku /

Splitsko-dalmatinska županija želi preimenovati zračnu luku u Resniku. Građani podijeljeni: 'Samo se glupostima bave'

''Zato plakati po gradu i moja otvorena web stranice poziva sve građane koji žele dobro ovom gradu. Sve struke, samo da raspolažu određenim vještinama, kako bi mogli 
učiniti da dođemo u poziciju i stvorimo priliku da se grad promijeni'', rekla je Ramljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako nema stranačku strukturu i za sada kampanju financira iz osobnih sredstava, kao i grupi prijatelja i volontera.

''U ovom razdoblju sukladno zakonu, otvorila sam i poseban račun i očekujem da će građani prepoznati moju priču i s određenim donacijama pomoći. Želim na ovaj način,
javnim pozivom, što je novo na ovim prostorima, pozvati sve one koji žele svojim vještinama pridonijeti da se grad razvija'', izjavila je Ramljak.

Split od samostalnosti nikada nije imao gradonačelnicu. No Ramljak podsjeća kako je i ovaj put izbor koga žele na čelu grada na Splićanima.

''Podsjetit ću vas, danas sedam vrlo razvijenih zemalja ima liderice i te zemlje se najbolje nose u ovoj kovid krizi. One su pokazale svoju energičnost i odlučnost, jednako kao  i jednu veliku empatiju. Ja se nadam da će građani prepoznati da je došlo vrijeme i u ovom gradu da žena bude gradonačelnica'', kazala je Ramljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do lani, Ramljak je bila državna tajnica u Plenkovićevoj vladi i stoga  ju kandidati vide kao trojanskog konja HDZ-a. 

''Ja imam svoje ime. Dugi niz godina stvaram svoj ugled i jako mi je važno da to ime i ugled ne izgubim'', komentirala je Ramljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Neki očito žele da budem njihova, međutim ja sam svoja'', komentirala je Ramljak. 

U ministarstvo znanosti i obrazovanje kaže došla je na poziv ministrice Blaženke Divjak, te smatra da lokalni izbori nemaju karakter ideologije. Tvrdi kako su
razgovori s drugim političkim opcijama nakon izbora mogući.

Kaže kako će ako bude imala većinu nametati drugačije kriterije.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo