DIREKT U PSEĆOJ PATROLI /

Kandidati za prvog psa Zagreba su Rudi, Boško, Aron i Bobby McGee

I svjetskom i domaćom politikom vladaju četveronošci

5.2.2021.
7:00
VOYO logo

Zove se Boško, jer je kao mali imao buhe, a mogao bi postati prvi pas grada Zagreba. To je sinoć u studiju Direkta ispričao Tomislav Tomašević, ozbiljan konkurent za mjesto gradonačelnika. Dosad je prvi gradski pas bio zlatni retriver Rudi, čije je prijateljstvo s Milanom Bandićem dobro opjevano u medijima. Rudijevi nasljednici mogli bi biti i Bobby Mc Gee, pas Renata Peteka, ili njemački pas Aron Vesne Škare Ožbolt.

O prvom mješancu u Bijeloj kući izvještavao je CNN, Amerikanci su mu priredili i INDOGURATION, iliti pseću inauguraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svog psa iz azila na božićnu je čestitku stavio i Boris Johnson. Političari, politika, kampanja, izbori, vijesti, sve je lakše kad su u prvom planu oni na četiri noge. 

Upoznajte Boška, Boška Buhu. Osmogodišnjeg mješanca, koji ima velike šanse da postane prvi pas Zagreba. Dolazi iz obitelji Tomašević.

"Udomili smo ga kao štene, netko ga je nažalost bacio u potok i kada smo ga udomili bio jepun buha i zato smo mu dali ime Boško, Boško buha", kazao je Tomislav Tomašević u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOSTOVAO U DIREKTU /

Tomašević: 'Vjerujem da sam ja budući zagrebački gradonačelnik. Dosad je bio Rudi, moj pas se zove Boško'

Image
GOSTOVAO U DIREKTU /

Tomašević: 'Vjerujem da sam ja budući zagrebački gradonačelnik. Dosad je bio Rudi, moj pas se zove Boško'

Boška smo već nekoliko nekoliko puta vidjeli u javnosti, odgovoran je građanin Republike Hrvatske koji redovito izlazi na glasovanje, a nerijetko ide i na službeni put.

"I dalje je dosta razigran kao da ima godinu dana, a ne da je u devetoj. Nekad ga moram kada idem radi politike u druge gradove ide sa mnom", ispričao je Tomašević. 

Dobar pedigre da zamijeni Rudija ima i dugodlaki njemački ovčar. Zove se Aron. Pas je Vesne Škare Ožbolt.

"Moj Aron je dosta razmažen. Spava pored mene, kada ja sjedim uvijek sjedi pored mene ne zato što ga vodim često nego zato što ga ja hranim. Teško mu je bilo izabrati tko mu je pravi šef, ali nekako kako ide sve kroz hranu tako je i on izabrao da mu ja budem šef", kazala je Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

Već deset godina sjedi u uredu bivše ministrice pravosuđa. Osim toga obožava putovanja i vožnju s otvorenim prozorima. Njegova vlasnica sigurna je da bi Aron uspješno obavljao dužnost prvog psa.

"Vrlo je miran, odlično podnosi i gužvu i mjesta s puno ljudi, vrlo je smiren i staložen i mislim da neće biti nikakvih problema", rekla je Škare Ožbolt. 

Joško Klisović psa nema, kao ni Zvonimir Troskot koji želi belgijskog ovčara, a obožava i konje. Nakon zlatnog retrivera Zagrepčanima možda stiže mješanac zlatnog retrivera i labradora. Svoj posao u gradskoj Skupštini obavlja savjesno, s puno ljubavi i strpljenja i zato bi se trebao preseliti u gradonačelnički ured, tako Bobbya McGreea predstavlja njegov glasnogovornik i vlasnik Renato Petek - još jedan kandidat za gradonačelnika i glavni kritičar Milana Bandića.

"Boby McGee je došao u našu obitelj prije dvije i pol godine, trenirani je pas pomagač, prošao je edukaciju. Ja sam mu vodič, kćer je korisnica. Zajedno uče, loš je u matematici moram reći", rekao je Petek. 

E sad, pazite ovo, kum mu je Milan Bandić. Ne Peteku, nego Bobbyu.

"Doznao sam da imam jednog psa kojeg je gradonačelnik poklonio udruzi na školovanje. Ja to uopće nisam znao tu cijelu priču, ali imam puno povjerenje u njega, sluša moje razgovore, sluša moje planove i zna što ću raditi u kampanji", rekao je Petek. 

Možda je Bobby špijun i sve to dojavljuje Rudiju koji je prvi pas Zagreba 12 godina, živi sportskim i luksuznim životom pa smo čitali o tome kako spava na Fendi prekrivaču. Svom vlasniku vjeran je kao svaki pravi pas, a dirljiv susret zabilježen je i nakon Bandićevog izlaska iz Remetinca. Zlatni retriver je na kamere i slavu navikao i čest je gost na različitim eventima.

I svjetskom politikom vladaju četveronošci. Njemački ovčari Champ i Major jedni su od trenutačno najpopularnijih pasa na svijetu koji imaju svoj instagram i twitter profil. Joe Biden je u Bijelu kuću vratio pse. Major je prvi pas u povijesti koji je udomljen iz skloništa, a živjeti će u Bijeloj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci su priredili i pseću inaguraciju. Kada je Bush strariji dočekao novog predsjednika Clintona tu je bila i kuja Mili. Klinton je imao mačka Socksa koji se redovito pojavljivao na fotografijama iz Bijele kuće. Tita je čuvao njemački ovčara Luks. Svog psa iz azila na božićnu je čestitku stavio i Boris Johnson.

Pasji život ponekad nije težak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo