KANDIDATI POMIRLJIVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, ALI STRANKE NISU; SDP: / 'Dosta je bilo mraka'; HDZ: 'Milanovićevo retoričko nasilje'

Image
Foto: Screenshot: Facebook/Zoran Milanović/Kolinda Grabar kitarović/SDP/HDZ

Dok su Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović poslali pomirljive poruke biračima, SDP i HDZ nisu bili pomirljivi prema kandidatima iz suparničkog tabora

3.1.2020.
10:26
Screenshot: Facebook/Zoran Milanović/Kolinda Grabar kitarović/SDP/HDZ
VOYO logo

Sinoćnja predsjednička debata između Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića bila je vrlo aktivno popraćena i na društvenim mrežama. Osim šarolikih komentara građana, kandidati i stranke koje ih podržavaju iskoristili su blagodati društvenih mreža kako bi posljednji put mobilizirali svoju glasačku mašineriju i pozvali birače da u nedjelju izađu na izbore i daju za njih glas.

Image
[ANKETA] DRUGO PREDSJEDNIČKO SUČELJAVANJE JE ZA NAMA, TKO JE BIO BOLJI, MILANOVIĆ ILI KOLINDA? /

Dajte svoj glas u našoj anketi

Image
[ANKETA] DRUGO PREDSJEDNIČKO SUČELJAVANJE JE ZA NAMA, TKO JE BIO BOLJI, MILANOVIĆ ILI KOLINDA? /

Dajte svoj glas u našoj anketi

Uljudni pozivi na glasanje

Predsjednica i kandidat SDP-a su poslali pomirljive poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala vam na porukama podrške, moja ste snaga, bila sam i ostajem odgovorna vama! Okupimo se, zakoračimo zajedno, pokažimo u nedjelju koliko je Hrvatska snažna i ponosna, pokažimo koliko je snažno i ponosno jedinstveno, nedjeljivo hrvatsko biće", poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nekoliko dana birate hrvatskog predsjednika. Tu sam da vam služim, da se borim protiv onog što ljude vrijeđa, onog zbog čega gube volju za životom i ostankom u Hrvatskoj", istaknuo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u strankama koje podržavaju oba kandidata nisu bili toliko pomirljivi. SDP i HDZ su svoje društvene mreže, po tko zna koji put, iskoristili za međusobne obračune. SDP je materijal za napad pronašao u verbalnom okršaju između predsjedničina savjetnika Tomislava Madžara i Milanovića.

Prenijeli video Madžarova napada

"U nedjelju, 5. siječnja, birate između normalne, civilizirane Hrvatske i 'prave Hrvatske' u kojoj se HDZ-ovci ovako obračunavaju s političkim neistomišljenicima. Dosta je bilo mraka, zato izađite na izbore i birajte promjene!", napisali su na Facebooku SDP-ovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovci im nisu ostali dužni te su u podužoj objavi secirali svaku riječ i potez Zorana Milanovića, nastavljajući tragom predsjedničine izjave kako je Milanović najlošiji premijer u povijesti. Kolindin nastup nazvali su "novim korakom hrvatske predsjednice prema obrani mandata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I premda se kandidat ljevice grčevito suzdržavao, očito poučen svojim debaklom na RTL-u, ipak nije mogao zatomiti ćud - opet je bahato docirao, japajakao, podcjenjivački dobacivao, nedžentlmenski podmetao, redovito prekoračivao svoje vrijeme, stalno upadao u riječ, čak i voditeljima, vrijeđao tako reći sve države svijeta, kao u kakvoj kavanskoj raspravi… Uobičajeno Milanovićevo retoričko nasilje. Činjenice je pokušavao izbjeći podbadanjima i povišenim tonovima, argumente grimasama i već svima znanim mlataranjem rukama. Kada god su se iznosile podaci o njemu ili katastrofalnim rezultatima SDP-ove Vlade, o njegovoj miljenici Marini Lovrić Merzel i osuđenom kriminalcu Željku Sabi, vrludao je i muljao, pritom se napadno, da ne kažemo prijeteći, naginjao prema Kolindi Grabar-Kitarović."

Milanović nije 'zatomio ćud'

"Na pitanje o lex Perkoviću, zbog kojeg nas je posvađao sa cijelim civiliziranim svijetom, besramno je lagao o nekakvim svojim 'odličnim vezama' s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Svašta! Pa u to ne mogu povjerovati ni njegovi ključni suradnici Maras, Stazić i Jovanović!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je pak opet bila vrlo dobra, smirena, potkovana argumentima, pristojna i odmjerena - napravila je novi korak prema obrani mandata. Nije se dala navući na Milanovićevu agresiju. A on? Još je nekoliko desetaka tisuća hrvatskih građana shvatilo koliko bi za Lijepu Našu bilo štetno da takav tip zasjedne na Pantovčak i ponovno 'spali', kako je to dobro kazala Kolinda Grabar-Kitarović, vanjsku politiku RH. I ne samo vanjsku politiku!", napisali su u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo