što nas čeka? / Kampanja za lokalne izbore je i službeno počela: reporter RTL-a donosi detalje

21. svibnja mnogima od njih odredit će političku sudbinu. Za više od 9 i pol tisuća pozicija bori se 47 tisuća kandidata

7.5.2017.
18:51
VOYO logo

Pred njim je teška bitka za glasove birača, no HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba s lakoćom je okupio nekoliko stotina članova stranke za milenijsku fotografiju za  početak kampanje. Svoju listu i suradnike Drago Prgomet predstavio je u gotovo punoj dvorani Vatroslav Lisinski – uz poslovično snažnu podršku stranačke logistike – ali i samog vrha stranke. Pritom je obećao drukčiji Zagreb. 

"Onaj u kojem moćni neće postati svemoćni, grad u kojem su odvažni uspješni, slabi zaštićeni,  a napredak zajednički", poručuje Drago Prgomet, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo na zajedništvo je, nahvalivši Prgometa, pozvao i šef  stranke. Pogotovo otkako je bivši HDZ-ov ministar kulture Hasanbegović prebjegao na listu nezavisne kandidatkinje za Zagreb Brune Esih.

"HDZ ima priliku da pokaže svoju snagu i jedinstvo. I u okolnostima kad neki naši članovi, a ima ih nekoliko koliko je meni poznato, odluče upravo pred izbore donijeti odluku da idu na neke druge liste", jasno će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se potom zaputio u Split, gdje je na njegovu podršku čekao i tamošnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara. No na dan Sv. Duje i uz pomoć s nebesa – kandidat Željko Kerum uvjeren je kako njegovi protivnici nemaju šanse. 

"Na terenu ja uvjerljivo vodim, i nadam se da ću 21.5. ako Bog da zdravlja u prvom krugu pobijedit, tako da krenem odma u posa", poručuje Željko Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li na ovim lokalnim izborima pobijediti – SDP-ovci ne žele ni nagađati. 

"Ja jesam matematičar kako je jučer premijer rekao, ali nisam astrolog, a sasvim sigurno nemam kristalnu kuglu", kaže Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raskid drugog braka s HDZ-om, MOST će lakše podnijeti uspije li osvojiti neku od dvodesetljetnih utvrda bivših partnera. Poput splitsko dalmatinske županije. 

"Sad ili nikad. Vrijeme je za promjene, ako ostane ovako, onda bolje da i nemamo županiju. One su kočnica razvoja lokalnih samouprava", poručuje Miro Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21. svibnja mnogima od njih odredit će političku sudbinu. Za više od 9 i pol tisuća pozicija bori se 47 tisuća kandidata. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo