bliski susret / Kampanja koja to službeno nije: Grabar-Kitarović, Milanović i Škoro dolaze na sinjsku Alku

Na istome mjestu tako ćemo prvi put imati priliku vidjeti Kolindu Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škoru

29.7.2019.
20:14
VOYO logo

Dan prije obljetnice Oluje, u nedjelju, na sinjskoj Alci očekuje se zajednički susret trojca s najviše šansi u predsjedničkoj utrci. 

Na istome mjestu tako ćemo prvi put imati priliku vidjeti Kolindu Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Mirolava Škoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinj, grad u srcu Dalmatinske zagore, u nedjelju će osim Alke biti i mjesto susreta onih koji će trčati jednu drugu utrku - onu za šefa države.

Baš kao i nekad dok je bio šef Vlade, kandidat SDP-a za predsjednika Republike Zoran Milanović, potvrđeno je RTL-u, stiže na Alku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put Sinja će i nezavisni kandidat za predsjednika Miroslav Škoro.

A alkarske svečanosti i ove godine pratit će predsjednica koja kandidaturu neće objaviti ni u Sinju, ni u Splitu, u kojem bi koncert trebao održati Marko Perković Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Iako se govorilo da bi mogla do Splita, iz Ureda predsjednice doznajemo da to ipak nije u planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno je da se koncert (Thompsona) održava kao dio kampanje predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović i nije u redu da se ona vodi preko leđa svih građana", smatra predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

"To je početak predizborne kampanje predsjednice i vraćanje usluge našeg gradonačelnika predsjednici koja ga je lansirala u političku orbitu i mora joj se odužiti. Oboje su ljubitelji takve muzike očito", uvjerena je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sinjske Alke, u Trilju će zapjevati Škoro, no iz krugova bliskih pjevaču tvrde - on neće koristiti koncert za političke poruke.

Istodobno, kritike da bi Thompsonov splitski koncert mogao biti iskorišten u predizborne svrhe, danas su ostale bez odgovora iz vrha HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Knin, u kojem traju pripreme za Dan pobjede, dolazi državni vrh, a iako postoji mogućnost da se kandidati susretnu i tamo, potvrde o dolasku Milanovića i Škore - još nema.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo