želi ženu na čelu grada / Kalinić za RTL Direkt: 'Prepirao sam se s Bandićem oko kadrova. Kad netko dođe u gradsku Upravu ne možeš ga se riješiti'

Pročelnik Gradskog ureda za hitne situacije i dugogodišnji prijatelj Milana Bandića prokometirao je karijeru gradonačelnika

1.3.2021.
22:23
VOYO logo

Gradonačelnički opus Milana Bandića u 20 godina mandata može se sagledati iz nekoliko uglova, a iz svakog ugla mogao bi se snimiti cjelovečernja politička drama ili politički triler, ali sigurno je jednako zanimljiv i ugao iz kojega su na Milana Bandića gledali njegovi najbliži suradnici, prijatelji, osobito ugao onih koji nemaju dlake na jeziku, a jedan od takvih je i gost RTL Direkta Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za hitne situacije i dugogodišnji prijatelj Milana Bandića.

Image
bandićeva ostavština /

Šprajc o sjaju i bijedi Zagreba: 'Od fontana i zlatnih toaleta do gomile smeća i napuklih cijevi'

Image
bandićeva ostavština /

Šprajc o sjaju i bijedi Zagreba: 'Od fontana i zlatnih toaleta do gomile smeća i napuklih cijevi'

Svađe oko kadroviranja

Kalinić kaže kako su unutar njegovog kruga suradnika Bandiću mnogi proturječili, te je podsjetio kako je bilo fluktuacije ljudi. Kaže kako se i sam nekad svađao s gradonačelnikom, uglavnom oko kadrovskih rješenja za koje je smatrao da nisu dobra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Koji put sam bio u pravu, nažalost, često sam bio i u krivu. Kadrovsko pitanje je ključno pitanje, pogotovo u  gradskim firmama, zato jer kad netko jedanput dođe, onda ga se više ne možete riješiti'', rekao je Kalinić.

Napominje kako nitko od Bandićevih suradnika nije osuđen za nešto. Vjeruje kako suđenja nije uredu komentirati, a što se tiče slučaja smeća, misli da je to apsolutni promašaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Recimo park na Črnomercu. Netko je dao 300 milijuna eura, to je dao da svoj kapital oplodi, a ne da nekom napravi. To je bit kapitalizma. Ono što si uložio, želiš to oploditi. Sigurno se neće gledati interes onih koji tu stanuju. U medijima se spominje 'pogodujue se privatnom kapitalu', pa normalno da privatni kapital ako želi ući u priču, mora vidjeti svoj interes'', kazao je Kalinić.

Kaže kako će se situacija sa žičarom sigurno brzo raščistiti, jer su naručene dvije nezavisne ekspertize. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uvijek kad nešto radite imate nepravilnosti. Ne možete biti 100 posto u pravu, možete biti maksimalno 65 posto. Stvari su se u Zagrebu događale jer su mnogi htjeli sjesti na taj kolač. Uvijek se gledao Zagreb, nikad se nisu gledali drugi gradovi'', primijetio je Kalinić.

''I pravosuđe, i oni su tu došli po babi i po stričevima, nitko nije došao tamo jer je lijep, zgodan i pametan'', dodao je Bandićev dugogodišnji prijatelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je propust ako negdje u Zagrebu nema vode, ali vjeruje da treba pogledati koliko se ta mreža proširila. 

Nestranački tajnik

''Nasljednik Milana Bandića u ovom trenutku je zasigurno Jelena Pavičić Vukićević, ona je službeno zamjenica, ona to preuzima i ako to odluči, bit će i kandidatkinja'', rekao je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako je on nestranački tajnik stanke ''Milan Bandić 365''. Upitan bi li on mogao biti kandidat, kaže da bi to morao prespavati, no misli da bi bolje bilo biti bez te funkcije. 

Kaže kako za vođenje grada treba dobra ekipa. No on ocjenjuje kako je jako malo ljudi spremno raditi najmanje 16 sati dnevno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I ured koji ja vodim, tu nema ni subote ni nedjelje, nema ni praznika, a vrlo često ni godišnjih. Jer nešto se dogodio i bez obzira gdje se nalazili, trebate se hitno vratiti'', izjavio je Kalinić.

Trenutno su svim njegovim prijateljima najvažniji ispraćaj i komemoracija, pojašnjava Kalinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Onda ćemo biti prisiljeni svi koji smo bili u toj priči, sjesti i vidjeti što su idući potezi i dali uopće slijede idućii potezi i tko bi mogao biti kandidat ili kandidatkinja. Ja mislim da bi bilo uredu da žena bude gradonačelnica'', izjavio je Kalinić.

Rekao je kako načelno nije moguće da se Bandićeva stranka prikloni nekoj drugoj političkoj opciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo