PETRINJSKA KOBASIJADA / Kakva marketinška blamaža: reklamirali festival gastronomije uz ukradenu fotku s poznatog američkog servisa

Image
Foto: Facebook

Ovaj zanimljivi detalj fotografirao je korisnik Facebook Goran Kurjak iz Siska i objavio sve uz kratak komentar na toj društvenoj mreži

20.4.2018.
17:10
Facebook
VOYO logo

Golemi plakat za 12. Petrinjsku kobasijadu, odnosno Petrinjsku izložbu gastronomije i kulinarstva koja se održala 14. travnja, prikladno je ukrašen fotografijom koja prikazuje djelomično narezanu kobasicu na drvenoj dasci za rezanje.

Međutim, čini se da “kreativni” autor spomenutog plakata nije koristio fotografiju domaće kobasice. Potkrala im se, naime, jedna pogreška, a to dokazuje “vodeni žig” s nazivom američkog foto servisa Shutterstock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime jednog od najvećih i najvzučnijih foto servisa vidljivo je na nekoliko mjesto uzduž i poprijeko plakata.

Iz toga dalje proizlaze dvije činjenice. Prva jest ta da je neupitno da autor plakata nije koristio fotografiju autentičnu fotografiju domaćih delicija, dok je druga činjenica ta da je fotografiju sa Shutterstocka doslovno ukrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, da bi se legalno mogle preuzeti fotografije sa foto servisa potrebno se pretplatiti na sadržaj ili putem kreditne kartice platiti svaku pojedinačnu fotografiju koju korisnik namjerava skinuti.

Kad se fotografija sa servisa legalno preuzme onda i automatski nestaje  vodeni žig koji i postoji s razlogom kako se fotografija ne bi mogla širiti i koristiti u komercijalne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj zanimljivi detalj fotografirao je korisnik Facebook Goran Kurjak iz Siska te objavio sve uz kratak komentar na toj društvenoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo