Ljudi to ne shvaćaju ozbiljno / KAKVA LEGENDA: Ovo je najnepromišljenije kršenje samoizolacije do sada

Image
Foto: Shutterstock

Neki još uvijek ne shvaćaju ozbiljnost mjera samoizolacije

20.3.2020.
11:02
Shutterstock
VOYO logo

Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska je jučer, 19. ožujka do 15 sati primila čak 31 dojavu građana o potencijalnom kršenju samoizolacije. Broj dojava je dva dana prije bio dvostruko manji.

Među dojavama ima svakavih priča. Ipak, neke su priče bizarnije od drugih. Upravo takvu priču donosi nezavisni portal Bjelovar.live.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigavši iz Francuske na hrvatsku granicu, 28-godišnjem muškaracu je uručeno rješenje o provođenju obavezne mjere samoizolacije. Međutim, muškarac sa prebivalištem u Bjelovaru se umjesto zatvaranja u svoj dom zaputio u sjedište Policijske uprave u Paljetkovoj ulici jer je htio obaviti neke poslove.

Prilikom predaje dokumenata jednoj od službenica, predao je i rješenje o samoizolaciji. Šokirana, ona ga je glasno zamolila da se udalji od ostatka prisutnih u hodniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju je odmah obaviješten sanitarni inspektor, a muškarac će zbog nepromišljenosti biti kažnjen novčanom kaznom od osam tisuća kuna.

Iz policije apeliraju na građane da ne dolaze u policijske postaje osim ako to nije neophodno te da starije članove obitelji pokušaju uvjeriti da izlazak iz doma nije pametan potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samoizolacijom izbjegavaju izlaganje opasnom virusu, ali i potencijalnu zarazu ostalih oko sebe, piše Bjelovar.live.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo