KAKVA BLAMAŽA! / Ni Matešina Sportska televizija ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Image

Porezna uprava objavila je da plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju ukupno 3423 poslodavca, koji zapošljavaju 10.670 radnika. Objavljen je i sramotan popis neisplatitelja plaća u 2016.

1.3.2017.
19:19
VOYO logo

POREZNA UPRAVA OBJAVILA POPIS SRAMA: U Hrvatskoj 3423 poslodavca ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Image
POREZNA UPRAVA OBJAVILA POPIS SRAMA: /

U Hrvatskoj 3423 poslodavca ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Image
POREZNA UPRAVA OBJAVILA POPIS SRAMA: /

U Hrvatskoj 3423 poslodavca ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Riječ je o tvrtci u 100-postotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora koja je nakladnik Sportske televizije, specijaliziranog tv-kanala s nacionalnom koncesijom. Prema podacima Porezne uprave na Sportskoj televiziji plaće za 11 zaposlenih nisu isplaćene u srpnju, kolovozu, rujnu, listopadu i studenome prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zanimljivo je da se financijsko poslovanje Sportske televizije već godinama pokušava držati u tajnosti čak i od predstavnika osnivača. Potpuna financijska izvješća ne dobivaju, tako, ni članovi Vijeća, dok je prije nekoliko dana na Skupštini HOO-a kao izvještaj o poslovanju SPTV-a za 2016. godinu delegatima podijeljen jedan list papira prepun sasvim beznačajnih brojki (koliko sati programa od 2011. godine, koliko izravnih prijenosa, koliko sportova...). Ništa o financijama, ništa o poslovanju.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uopće ne žele komentirati goleme gubitke televizije (krajem 2015. su iznosili 67 milijuna kuna) i tekuće obaveze (krajem 2015. bile su 48 milijuna kuna), a tabu tema su i ovrhe računa HOO-a zbog kredita SPTV-a, kao i ostali poražavajući podaci. Nakon što je 2013. otpušteno 30-ak novinara, snimatelja i montažera, SPTV je ostala samo na 'hladnom pogonu' i 11 zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci prema kojima se tim zaposlenicima plaće ne isplaćuju mjesecima govore puno o projektu za kojeg Mateša voli reći da je jedini takav na svijetu. HOO je, naime, i dalje jedini nacionalni olimpijski odbor na svijetu koji ima vlastitu televiziju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo