KAKO SU DANAŠNJI RASKOL U VLADI I AGROKOR POVEZANI? / Zdravko Marić postao je ministar nakon samo jednog telefonskog poziva

Image

Zdravko Marić je u siječnju 2016. postao ministar financija u vladi Tomislava Karamarka.

28.4.2017.
7:13
VOYO logo

HDZ-ovi kandidati za ministra financija prije nego što se Zdravko Marić pojavio bili su Dubravko Štimac, Tomislav Ćorić i Goran Marić.

Priča se da je u to vrijeme, u siječnju 2016., čelnik Agrokora Ivica Todorić nazvao tadašnjeg premijera Tomislava Karamarka. Nakon tog je telefonskog poziva Zdravko Marić postao jedini kandidat za ministra financija, a preostala trojica više se nisu spominjala, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić svoj posao ministra financija, čini se, nije obavljao loše pa je za vrijeme njegova rada umjereno smanjen deficit, a utro je i put za povećanje kreditnog rejtinga zemlje. Osim što je to bilo dobro za nacionalni interes, bilo je dobro i za Todorića, za kojeg je Marić prethodno radio, a koji je već bio prezadužen.

Marić se sastao i s Todorićem još početkom veljače, a on je tada od Vlade tražio 200 milijuna eura iz proračuna. To mu ipak nije bilo odobreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo