Internetska komunikacija / Kako poslati video mailom - alati za slanje videa mailom

Image
Foto: Pixabay

Često se susretnemo s pitanjem kako poslati video mailom ili neku drugu veliku datoteku, a odgovor donosimo u nastavku...

4.5.2018.
10:19
Pixabay
VOYO logo

Ako uzmemo u obzir da Google mail i Yahoo imaju ograničenje od 20MB za svaku datoteku koju se može poslati mailom pitamo se kako poslati video mailom jer datoteke ponekad mogu imati i oko 100 MB.

Kako poslati video mailom?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želimo poslati više datoteka, dobro je svakako da ih kompresiramo u jednu koju će onda primalac “odzipati” jer  svako računalo sadrži ugrađenu opciju ZIP.

Sam postupak zipanja je jako jednostavan. Odaberete daleke za slanje te desnim klikom na opciju "Send to" prebacite datiteke u "Compressed" (zipped) folder. 
Nakon toga se kreira nova datoteka s ekstenzijom .zip kojoj je potrebno dati ime.
Za slanje vam također preporučujemo WeTransfer servis, gdje ćete u lijevom donjem kutu pronaći sve potrebno za podijeliti video ili podatke. U njega pritiskom na plavu gumb + dodate datoteke koje želite poslati. Ispunite sva polja koja se nalaze ispod te ako želite možete dodati i manju poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku odaberite Transfer i tako će na adresu primatelja stići velika datoteka koju ste poslali čime ćete riješiti problem kako poslati video mailom.

Drugi servis kada šaljete velike datoteke ili videa je Iskonov JumboMail koji ja prilično sličan kprocesu kompresiranja, a postupak kako poslati video mailom je pritom gotovo identičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo