važna lekcija / Kako ostati u vezi tijekom rukometnog prvenstva

Image

Kako ljubav prema automobilu može upropastiti tekmu, i zašto su žene uvijek u pravu

18.1.2018.
7:05
VOYO logo

Lekcija jedan – Priprema

Kruno je moja jedina i najveća ljubav već sedam i pol godina. Bila sam i ja njegova dok si nedavno nije kupio terenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tad više tepa autu nego meni, a pješke ne ide ni do kvartovskog dućana. Ključevima mi ne da ni blizu, pa sam dobila priliku upoznati skoro svakog vozača Ubera u gradu.
Logično, i na tekmu Europskog rukometnog prvenstva Kruno je odlučio doći sa stilom. Nije moj dragi naivan, znao je da kilometrima oko dvorane neće biti mjesta za parkiranje, pa je ključna stavka bila doći tamo prije ostalih 10-ak tisuća navijača, barem dva sata prije početka utakmice. 
Upravo u takvim situacijama zapitam se zna li on uopće koga je oženio? Što ću ja raditi u ta dva sata u/oko dvorane? Kao i uvijek, bila sam tri koraka ispred njega i na vrijeme naručila Uber. Vozač će doći u točno određeno vrijeme, meni uštedjeti dva sata života, a Krunu spasiti od novih sjedih zbog potrage za parkingom. 
- U tome ideš na tekmu?, pitao je već oko 18 sati pokušavajući mi suptilno dati do znanja da se spremim jer uskoro krećemo. 
- Ne; evo na brzaka se presvučem, istuširam, našminkam i možemo krenuti, procvrkutala sam na putu do kupaonice. 
- Ok. Čekam te dolje kod auta. Krećemo u šest i po, nemoj kasniti.
- Da, dragi.
Mislim da je već tada počeo shvaćati da ću itekako kasniti. Tko uopće misli ozbiljno kad kaže ‘Da, dragi’? U par klikova na Uberovoj aplikaciji schedulirala sam nam vožnju do dvorane i jednim potezom riješila problem traženja parkinga, gubljenja vremena i stresa vožnje kroz gužvu. 
Bilo je već dobrano prošao zadani rok kad sam iz kupaonice izašla s ručnikom omotanim oko kose koju je još trebalo osušiti. Kruno se već davno vratio u stan i nervozno hodao lijevo-desno čekajući da se vrata otvore.  
- Dobro Antonija, jesi li ti normalna? Doći ćemo na kraj tekme! Znaš li ti kakve su sad gužve cestama? Gdje ću parkirati auto?, uznemireno je nabrajao. 
- Dragi, opusti se, sve će biti u redu. Znaš da kad si ti nervozan i ja postanem nervozna, a baš sam se lijepo opustila ispod tuša. Pa i ako zakasnimo, tekmu uvijek možeš slušati na radiju svog super novog auta.
Pogledao me šokirano kao da ne može vjerovati da sam i ovu priliku iskoristila da mu prigovorim za auto te odjurio iz spavaće sobe. Vratio se s listom A4 papira i gurno mi ga pod nos; "Zahtjev za razvod" pisalo je velikim tiskanim slovima. 
- Ti ćeš mene izludjeti! Hrvatska će pobijediti, idemo do europskog zlata, povijest se upravo ispisuje, a mi ćemo se za to vrijeme voziti u krug oko dvorane u potrazi za parkingom. Ženo, zašto mi to radiš?
Već je bio toliko živčan da su ga sekunde dijelile od srčanog udara. Srećom, zazvonio mi je mobitel: Zakazali ste vožnju Uberom za 19.45 sati. Vaš vozač je na putu.
- Bio sam siguran da me kažnjavaš zbog nečega, al se nisam mogao sjetiti zbog čega. Znao sam da mi ovo radiš namjerno, al dobro je...ipak me voliš, odahnuo je konačno, a kako je stres popuštao, čak se uspio malo i nasmijati. 
Naravno da smo na tekmu stigli na vrijeme. Vozač Ubera dovezao nas je praktički pred sam ulaz u dvoranu, Hrvatska je pobijedila, a Kruno  sudjelovao u pisanju rukometne povijesti. I najvažnije od svega - ja sam se u miru uspjela spremiti. Slavili smo do dugo u noć, a Kruno, ponesen pobjedom Hrvatske, svoj terenac gotovo da i nije spomenuo. 
- Naravno da te volim, pa tko ti je kupio karte za tekmu?, odgovorila sam vadeći ih iz svoje omiljene torbice. 
Poanta priče? Bez obzira koliko dobar auto imate, s Uberom je svaka vožnja jednostavnija, a karte za tekmu uvijek držite kod sebe - inače će vas vaš muškarac ostaviti kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo