Poslovna komunikacija / Kako napisati mail poslodavcu i ostaviti dobar dojam?

Image
Foto: Pixabay

Morate se javiti potencijalnom poslodavcu i poslati mu mail s molbom za posao. Pritom je najvažnije znati kako napisati mail poslodavcu da biste ostavili dobar dojam.

21.4.2018.
9:07
Pixabay
VOYO logo

Jedna od najvažnijih stvari da biste savladali kako poslati mail poslodavcu je dobro se predstaviti, ali i napraviti dobru selekciju te sažetak.

Niti jedan poslodavac nema puno vremena za čitati mailove, zato kada pišete mail poslodavcu započnite direktno i koristeći što manje riječi pokušajte objasniti što više, preciznije i jasnije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Dakle, kako napisati mail poslodavcu?

Uvijek pazite na pravopis i gramatiku i NIKADA nemojte pisati velikim tiskanim slovima jer kao što vidite na ovom primjeru to jednostavno ne izgleda pregledno ni prikladno.

Vaša molba mora se isticati ali ne privlačiti pretjerano pažnju na sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete imati stotinu dobrih strana svoga rada, ali ako poslodavac u mailu nije to tražio od vas, nemojte pisati o tome! Zapamtite da je jednostavnost i sažetost veliki plus.

Kada pišete mail poslodavcu, uvijek ga započnite oslovljavanjem i uvijek ga završite pozdravom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo rano, u samom uvodu, opišite što biste vi donijeli tvrtki i pokažite im koliko već toga o njima znate. Nikada ne stavljajte oznaku hitno na mail bez opravdanog razloga.

I što je najvažnije, uvijek sve dobro provjerite, jer ako ste nedavno slali mail na određenu adresu nikako ne bi bilo u redu da vaš poslodavac dobije mail koji oslovljava nekog drugog, ili pak spominjete ime neke druge osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna važna stvar na samome kraju; NIKADA ne šaljite detaljne podatke i informacije o sebi putem maila.

Nikada ne znate gdje i kako vaš mail može zavrišti , posebno u kakve ruke bi mogao dospjeti, i kakvih biste sve problema zbog toga mogli imati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo