Kako je uporna majka uklonila bespravne antene

20.3.2011.
11:29
VOYO logo

Naime, Porečanka Điliola Leporiz je 2008. godine sa svojim suprugom Mariom organizirala potpisivanje peticije za skidanje antena sa krova poslovne zgrade Lakop u Poreču. Njenu peticiju je potpisalo 218 okolnih stanovnika, ali i suvlasnici zgrade Lakop, inspekcijski nadzor je utvrdio da su antene bespravno postavljene, no nadležni su ih odlučili ukloniti tek nakon godina borbe, piše Glas Istre.

A razlog uklanjanja je ovaj: uklanjanje antena neposredno je povezano s gradnjom parkirališne zgrade i rotora ispred zgrade Lakop, koje tamo želi izgraditi Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Leporiz je shvatila njena suglasnost kao vlasnice poslovnog prostora u Lakopu nužna da bi Agrokor dobio lokacijsku dozvolu za gradnju parkirališne zgrade i rotora, pa je davanje suglasnosti uvjetovala uklanjanjem antena. Nakon nekoliko dana komešanja i pritisaka na koje nije pristala, napokon je stigla dobra vijest: antene će biti uklonjene najkasnije u rujnu, odnosno u listopadu.

'Sada ću moći odgajati djecu bez straha od zračenja'

"Tražila sam da kod javnog bilježnika potpišu izjavu Porezna uprava i Konzum kao najveći suvlasnici prostora u Lakopu, potom Stan i predstavnik suvlasnika koji su ugovorili postavljanje antena. U izjavi mora pisati da se obvezuju raskinuti ugovore mjesec dana prije isteka roka te da ubuduće neće biti moguće postavljati antene bez suglasnosti svih suvlasnika. Oni će sada moći početi graditi, a ja ću u susjedstvu odgajati svoju djecu bez straha da bi mogla oboljeti jer su bila izložena zračenju. I ne samo moja djeca, već i druga iz susjedstva", kazala je gospođa Leporiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedbu uklanjanja antena jamče potpisnici ugovora s mobilnim operaterima T-Mobileom i Tele2, a to su gradsko poduzeće Stan i predstavnik suvlasnika poslovnih prostora u Lakopu, objasnio je za list gradonačelnik Edi Štifanić.

Vezani članci:

arti-201003180478006 arti-201008250682006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo