KAKO JE OPERIRALA KRIMINALNA BANDA NA ČELU S 'KRALJEM ROMA'? / Spojili se glasnogovornica policije, hrvatski Romi te srpski i crnogorski mafijaši

Image

Kako i kada točno su se u toj skupini uspjeli povezati hrvatski Romi i policajci te srpski i crnogorski mafijaši,

28.11.2019.
10:17
VOYO logo

Na čelu skupine koja je u srijedu uhićena zbog sumnje da je krivotvorila dokumente za mafijaše nalazi se Nusret Seferović, 49-godišnjak koji je godinama na poziciji predsjednika Unije Roma Hrvatske, piše u četvrtak Večernji list.

Image

27.11.2019., Zagreb - Pretres kuce u Kozari putevima III nakon uhicenja vise osoba zbog falsificiranja dokumenata. Photo: PIXSELL

U kući u IV. Kozari putu u kojoj je u srijedu uhićen više od 20 godina djeluje dječji vrtić za pripadnike romske zajednice, a tu se uz Uniju Roma Hrvatske nalazi i niz drugih romskih udruga, navodi dnevnik. Većina pripadnika uhićene skupine, među kojima se, prema neslužbenim informacijama, nalazilo i više njih iz redova samog MUP-a, uključujući i glasnogovornicu karlovačke policije Senku Staroveški, uhićena je već prije 9 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJSKA AKCIJA DILJEM HRVATSKE: /

Razbijanje bande koja je surađivala s nekima od najopakijih mafijaša Europe

Image
POLICIJSKA AKCIJA DILJEM HRVATSKE: /

Razbijanje bande koja je surađivala s nekima od najopakijih mafijaša Europe

Skupina podijeljena na dvije manje grupe

Prema za sada dostupnim informacijama, ova dobro organizirana skupina bila je podijeljena u dvije manje grupe. Prva grupa sastojala se od dvadesetak ljudi, među kojima je, baš kao i u drugoj skupini, bilo i nekoliko policajca, a osnovni zadatak bio im je izrađivati putovnice na temelju podataka iz policijskoga informativnoga sustava. Policajci među kojima, koliko je za sada poznato, nije bilo visokorangiranih službenika, pronalazili bi identitete hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrade lažni dokumenti te ih zatim prosljeđivali ostalim članovima grupe koji bi te dokumente zatim i izrađivali.

Image

02.08.2016., Zagreb - Romska zajednica, Kozari bok. Nusret Seferovic; predsjednik Vijeca romskih udruga Hrvatske. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Drugi dio skupine, u kojem se nalazilo desetak ljudi, bio je zadužen za izbjegavanje policijskih kontrola na graničnim prijelazima. Konkretno, oni su korisnicima lažnih dokumenata, a bila je riječ uglavnom o članovima zloglasnih srpskih i crnogorskih mafijaških klanova, jamčili da će bez problema s tim lažnim putovnicama moći izlaziti i ulaziti u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako i kada točno su se u toj skupini uspjeli povezati hrvatski Romi i policajci te srpski i crnogorski mafijaši, trebalo bi se otkriti u daljnjem tijeku ovog opsežnog kriminalističkog istraživanja, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo