pogledajte večeras / Kako je lukava Aleksandra zavela Sulejmana?

Najočekivaniji spektakl godine, povijesno-dramska serija "Sulejman Veličanstveni“, večeras točno u 20 sati premijerno će se prikazati na RTL Televiziji!

27.8.2012.
11:59
VOYO logo

Najočekivaniji spektakl godine, povijesno-dramska serija "Sulejman Veličanstveni“, večeras točno u 20 sati premijerno će se prikazati na RTL Televiziji! Osim raskošne scenografije, unikatnih kostima i neponovljivog orijentalnog duha, gledatelje će zasigurno bez daha ostaviti intrigantna priča o najmoćnijem vladaru 16. stoljeća!

Kako piše povijest, mladi sultan Sulejman je 1520. preuzeo vlast nad očevom ostavštinom i postao deseti sultan Osmanskog carstva. U svojoj prvog godini vladavine objavio je rat ugarsko-hrvatskoj državi, a na pohodu prema Beču zauzeo je strateški važan Beograd, do je za pet godina u Mohačkoj bitci potpuno uništio sve ugarske države. U svojoj 46 godina dugoj vladavini  osvojio je jugoistočni dio Europe i Bliskog istoka – dio Austrije, Mađarske, dijelovi Dalmacije, Mezopotamiju, Azerbejdžan, Ukraine, veći dio Jemena, Egipta, Alžira i Tunisa, pa i dio Azije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok nije ratovao, mladi Sulejman se zabavljao na dvoru. Iako je bio oženjen s Mahidevran, s kojom je imao sina prijestolonasljednika Mustafu, sultan je vrlo rado pozivao haremske djevojke u svoje odaje. Među njima je bila i crvenokosa Aleksandra koja je na dvor dospjela kao robinja, kao svojevrsni dar sultanu nakon pohoda po Ukrajini. Mlada Aleksandra se protivila zatočeništvu i odbijala poslušnost haremskih dadilja, pa čak i sultanove majke, ali je brzo shvatila da će se izvući samo ako osvoji Sulejmanovo srce.

Aleksandra se pobrinula da je sultan zaista primijeti u moru ljepotica, te ga je naposljetku besramno očarala zavodljivim plesom na jednoj od mnogih zabava posvećenim u sultanovu čast. Njezinoj ljepoti i šarmu nije bilo premca, a Sulejmanu nije trebalo dugo da ga ova crvenokosa ljepotica očara. Kako bi  joj dao do znanja da je postala njegova nova priležnica, Sulejman joj je pred noge bacio svilen rubac ljubičaste boje što znači da će sutra posjetiti njegove tajne odaje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je lukava Aleksandra zavela Sulejmana i postala njegova nova mezimica, te što su na to rekle ostale haremske djeve i sultanova supruga, pogledajte večeras u 20 sati na RTL Televiziji u premijeri "Sulejmana Veličanstvenog", najskuplje i najraskošnije serije u povijesti turske televizijske produkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo