konačna odluka / Kako je i zakazano unatoč pokušajima da se ovrha odgodi: država ipak plijeni omiljeno ljetovalište Todorićevih sinova

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Otok su najviše koristili Todorićevi sinovi Ante i Ivan, dok je sam Gazda radije bio u Medveji, vili koju je kupio Agrokor, ne on osobno. I vilu u Medveji sada izvanredna uprava prodaje

25.9.2017.
11:26
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

"Odlučio sam sve mirno predati državi. Ne treba nam događanje naroda. Ne mogu više", rekao je prošli tjedan za Šibenik.IN Ante Lušić, upravitelj Smokvice Vele, predivnog otoka pored Rogoznice na kojem je Ivica Todorić izgradio luksuzni ljetnikovac, pišu 24 sata.

No, ta najava Lušića je bila blef. Kako neslužbeno saznaju 24 sata, ne samo da Lušić nije vratio otok državi u vlasništvo, nego je tražio i odgodu ovrhe zakazane za ovu srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otok sa svim objektima će se vratiti državi ovrhom kako je i zakazano", jasno će sugovornik 24 sata iz Ministarstva državne imovine.

Otok ima preko 44.000 četvornih metara. Ante Lušić, odnosno njegova tvrtka Grafoplast su je dobili u zakup od države i trebali su razviti elitni turizam. Grafoplast je zatim kupio Ivica Todorić i umjesto elitnog turizma izgradio ljetnikovac s popratnim objektima. Nelegalno. Tek su ga lani legalizirali. Na otok nije imao pristup nitko osim obitelji i upravljača. Otok su najviše koristili Todorićevi sinovi Ante i Ivan, dok je sam Gazda radije bio u Medveji, vili koju je kupio Agrokor, ne on osobno. I vilu u Medveji sada izvanredna uprava prodaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako za Smokvicu nije plaćan zakup, Državno odvjetništvo i Ministarstvo državne imovine je procijenilo da je država oštećena za otprilike 200 milijuna kuna. Većina je otišla u zastaru, ali država je tražila plaćanje zakupa i kamata za zadnjih pet godina što iznosi oko 36 milijuna kuna. Todorić je umjesto plaćanja duga, vratio otok svom prijatelju i upravljaču Lušiću. Sada bi otok trebao biti vraćen u državne ruke, a onda bi trebao biti novi natječaj za zakup, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo