u Valjavčevoj ulici / Kako izgleda otpad ispred Tomaševićeve zgrade? Susjedi: 'Iz Čistoće se nisu javljali dok on nije reagirao'

Image
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Na šest stanova koliko ih je u gradonačelnikovu ulazu, pet je kontejnera

24.10.2022.
12:32
Lovro Domitrovic/PIXSELL
VOYO logo

Susjedi zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, odmah su u ožujku kada je raspisan natječaj za postavljanje bokseva za spremnike za otpad, poslali mail. Međutim iz Čistoće im nitko nije povratno odgovorio. No, kada se bližio datum početka novog modela prikupljanja i odvoza otpada, obratili su se svom sustanaru gradonačelniku, piše Jutarnji list.

"Mi smo gradonačelniku rekli kako smo mail poslali u 4. mjesecu i da nismo dobili nikakav odgovor. Glupo nam je njemu išta reći da rješava ili tako nešto, ali kad je čuo što se događa njega je to razljutilo. Pa je on poslao ponovno upit i onda su se odazvali i došli. Posve nepotrebno, poslali smo taj mail u četvrtom mjesecu, tko zna da li bi odgovorili, ne bi izašli na teren sigurno"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Valjavčevoj ulici, dugoj oko 150 metara postavljene su 42 kante - za biootpad, papir i miješani otpad. Ispred gradonačelnikovog ulaza, s ukupno šest stanova ih je ukupno pet- kontejneri za miješani otpad, biootpad i tri za plastiku.

Susjedi preko puta Tomaševićeve zgrade imaju riješeno pitanje kamo s otpadom dok s druge strane gradonačelnik i njegovi sustanari i dalje nemaju rješenje. Njegovi susjedi ističu da on stalno radi i da se kasno vraća kući. Dodali su da ga ne žele ništa niti pitati, niti gnjaviti što se tiče otpada, ali njegov interes u zgradu i rješavanje komunalnog pitanja ipak postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
jeste na popisu? /

Novi problemi na pomolu? Zagrebačka Čistoća najavila smanjenje odvoza miješanog otpada u pojedinim četvrtima

Image
jeste na popisu? /

Novi problemi na pomolu? Zagrebačka Čistoća najavila smanjenje odvoza miješanog otpada u pojedinim četvrtima

Nemaju predstavnika stanara, stoga je jedan bračni par volonterski sazvao sastanak oko problema rješavanja otpada i smještaja kanti no na sastanak gotovo da nitko nije došao kao ni sam gradonačelnik.

Nakon što su se iz Čistoće odazvali tek nakon upita gradonačelnika nastao je novi problem. Kada se mjerio prostor u koji bi se trebao smjestiti specijalizirani boks, shvatili su kako se on zbog trafostanice, u dvorištu, gdje su ga zamislili, ne može ugraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza same zgrade broj osam nalazi se veliko dvorište duž kojeg se prostiru parkirna mjesta. Postoji i zelena površina na kojoj je zasađeno nekoliko stabala. No, u sredini samog dvorišta stoji trafostanica - glavni krivac zašto zgrada gradonačelnika ne može riješiti problem s boksevima. Ako ugrade spremnik u dvorište, prema riječima susjeda, održavanje trafostanice neće biti moguće, jer ono zahtjeva slobodan prostor i prilaz sa svih strana.

Gradonačelnikova se ulica stoga ne razlikuje puno od ostatka grada. Ljudi su u Valjavčevoj podijeljenog mišljenja oko novog modela. Neki smatraju kako će to sve ispasti katastrofalno i zazivaju staru vlast i pokojnog gradonačelnika, dok neki ipak vjeruju kako samo treba vremena. No, jedno je zajedničko- svi žele čišći grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo