Društvene mreže / Kako funkcionira Instagram u odnosu na druge društvene mreže

Image
Foto: pixabay.com

Instagram je mobilna web aplikacija popularna u cijelom svijetu. Za sve koji još nisu počeli da je koriste, sastavili smo kratak vodič kako funkcionira Instagram.

2.6.2018.
22:38
pixabay.com
VOYO logo

Sigurno znate da je ovu aplikaciju, ne tako davno, kupio Facebook vrtoglave iznose.

Pitate se kako funkcionira Instagram? Pojednostavljeno, Instagram uglavnom funkcionira na principu modernoga foto albuma koji sami uređujemo po vlastitom ukusu i željama. Njime se možemo predstavljati svijetu i sljedbenicima u svjetlu kakvom želimo da nas vide.
Instagram prvenstveno predstavlja društvenu mrežu za dijeljenje slika. Ima oko stotinu milijuna aktivnih korisnika iz cijelog svijeta, uglavnom mlađih. Vrlo jednostavan za korištenje.
Unatrag nekoliko godina Instagram je izrastao u jednu od najvećih društvenih mreža. Ovdje govorimo o mobilnoj aplikaciji koja vam omogućava stvaranje i uređivanje fotografija, a nakon toga i dijeljenje tih fotografija s vašim sljedbenicima, prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svi već koristimo mobitele koji nam omogućavaju da se slikamo bilo kada i bilo gdje i tako ne propuštamo da zabilježimo dragocjene i zanimljive trenutke. Nakon što imamo fotografiju koja nam se sviđa, na scenu stupa Instagram. Aplikacija koja nam omogućava primijenimo različite filtere i tako fotografiju uljepšamo.
Aplikacija Instagrama je dostupna i za iOS i Android platforme. Nakon instalacije morate napraviti svoj račun odnosno profil i ulogirati se.
Instagram uglavnom pruža mogućnost da pratite koga želite, bez traženja dozvole od vlasnika profila. 
Postoji i mogućnost da svoj profil zaključate pa u takvim situacijama onaj tko vas želi pratiti mora zamoliti za odobrenje.
Jedna od Instagramovih aplikacija koja je najviše zagrijala instagramere jest Boomerang koji služi za slikavanje pet fotografija koje se pretvaraju u video i reproduciraju istovremeno kao jedan materijal.
Dnevno je na Instagramu aktivno više od 75 milijuna ljudi. Sada već imate širu sliku kako funkcionira Instagram.
Kako Instagram funkcionira na principu privlačenja novih sljedbenika fotografijama, tako možemo i pretpostaviti da će upravo Instagram biti glavni krivac zbog kojeg će odumrijeti standardni foto aparati kakve smo nekad poznavali. Danas je pametni telefon postao naš glavni fotograf koji nam ne omogućava samo fotografiranje, već i dijeljenje tih fotografija s drugima - odmah.
Najveća prednost Instagrama u odnosu na druge poznate mreže mi je što na njemu nema “hejtanja”
Nema tu puno priče, par komentara na fotku, uglavnom vezanih za temu. Rijetko ćete vidjeti rasprave ispod fotografije.
Instagram scena u Hrvatskoj vrlo brzo se razvija već nekoliko godina. 
Hrvatski Instagrameri jako vole selfije, fotkanje tuluma, slikanje hrane koju jedu i još mnoštvo toga što Instagram pruža. Zbog toga ne čudi  da danas veliki broj mladih upravo Instagram koristi kao jednu od vodećih mreža po konzumaciji provedenog vremena na njoj.

Instagram je postao plodno tlo za marketinške stručnjake.  U svrhu svoje promocije neki brendovi u svijetu Instagram koriste već jako dugo. Posebno je pogodan za reklamiranje proizvoda koji su vizualno vrlo primamljivi. To odgovara kreativcima i onima koji svoje proizvode prodaju putem vizualnog dojma. Možda baš i vama?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo