Kako do trajnog rješenja?

Glavobolje se ubrajaju u jednu od najčešćih boljki današnjeg čovjeka.

4.2.2010.
17:48
VOYO logo

Pri glavobolji većina ljudi poseže za analgeticima, i to često bez konzultiranja liječnika. Ovo ne samo da vodi ovisnosti i, nakon duže primjene, neosjetljivosti na lijek, već ne čini ništa što se tiče uzroka glavobolje. Mnogi koji od nje pate nisu svjesni da postoje vrlo jednostavni, zdravi i trajni načini uklanjanja glavobolje bez upotrebe lijekova.

Glavobolja i stres

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stres je prirodni mehanizam obrane organizma koji, pri prijetnji bilo koje vrste opasnosti, aktivira tijelo za akciju. Opasnost o kojoj je riječ može biti osjećaj nesigurnosti na poslu, nepovjerenja u braku ili brige za djecu – no reakcija organizma i dalje ostaje u osnovi ista kao i prije mnogo tisuća godina.

Osim što kemijske promjene u mozgu dovode do povišenja razine adrenalina i širenja krvnih žila kako bi tijelo bilo spremno za napor, dolazi do pada razine serotonina. Ovo je posebno važno, zato što serotonin inače djeluje kao filtar podražaja, odjeljujući važne od nevažnih – što znači da mozak u stanju stresa propušta više informacija no inače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jedne strane tako imamo tijelo koje je spremno na eksploziju snage, a s druge um koji je otvoren za svaki podražaj iz okoline kako bi preduhitrio opasnost. U suvremenom društvu, međutim, ni jedno od toga ne nailazi na prikladan odušak.

Opasnost najčešće nije fizička, tako da tijelo ostaje napeto, u dugotrajnom stanju stresa koji može stvoriti kronične glavobolje, migrene, opći pad imuniteta, ili čak teške bolesti. Um pak ostaje nepotrebno otvoren suvišnoj količini informacija, što dovodi do pada koncentracije, nervoze, apatije i depresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnike opuštanja – trajno rješenje glavobolje

Iz svega je ovoga jasno zašto razne tehnike opuštanja ublažavaju glavobolje. Sve što aktivira tijelo i opušta um vraća kemiju tijela u ravnotežu, te se tako uklanja i krajnji simptom – glavobolja. Ovome može poslužiti sport, aroma terapija, masaža, seks, meditacija... većina toga, međutim, zahtijeva vrijeme i prostor kojih u danu često nema dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva metoda razvila je jednostavnu i djelotvornu mentalnu vježbu za uklanjanje glavobolje. Vježba traje svega nekoliko minuta, može se izvoditi bilo gdje, a redovitom upotrebom zauvijek uklanja pojavu glavobolje i migrene!

Tehnika kontrole glavobolje dio je Osnovnog seminara Silva metode. Ova je metoda osnovana, nakon 20 godina znanstvenih istraživanja, upravo sa svrhom da svakog pojedinca opremi djelotvornim i izravnim rješenjima za probleme s kojima se u modernoj kulturi svakodnevno suočavamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnike Silva metode dokazano dovode do jačanja imunološkog sustava, rješavanja zdravstvenih problema, uklanjanja neželjenih navika, poboljšanja koncentracije i pamćenja, uklanjanja strahova i treme, poboljšanja odnosa s ljudima i djelotvornog ostvarivanja ciljeva poslovne i privatne prirode. "Najteže od svega", posvjedočio je jedan od polaznika, "je povjerovati koliko je jednostavno!"

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo