KORONAKRIZA / Kako će se održati državna matura? Divjak se obratila maturantima važnim informacijama

Image
Foto: Screenshot: Facebook/Blaženka Divjak

Nakon što je SDP zatražio ukidanje mature Ministarstvo znanosti i obrazovanja nazvalo je to nezrelim populizmom

21.4.2020.
10:02
Screenshot: Facebook/Blaženka Divjak
VOYO logo

Nije SDP, doduše, jedini koji smatra da bi za ovu školsku godinu trebalo ukinuti državnu maturu, a završnost ostvariti zaključivanjem ocjena, ali Ministarstvo znanosti i obrazovanja svima odgovara da je to posljednji scenarij. 

VEZANE VIJESTI

''Drage maturantice i maturanti, svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature'', istaknula je u najnovijem obraćanju preko Facebooka resorna ministrica Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da ponovimo, ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se u vremenu od 8. do 29. lipnja, a u tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika. Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku'', zaključila je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo