Pisanje srpskih tabloida / Kajkić o bizarnoj špijunskoj aferi u koju su Srbi uvukli i Modrića: 'To su sve gluposti i laži'

O svemu se oglasio i Nikola Kajkić, kojeg je srpska tajna služba kazneno prijavila za stvaranje mreže doušnika

2.12.2019.
19:19
VOYO logo

Nove bizarne optužbe iz Srbije. Superzvijezdu hrvatskog i svjetskog nogometa, Luku Modrića, jedan srpski tabloid naslovnici je prokazao kao aktera špijunske afere koja susjednu zemlju potresa već mjesec dana.

Nakon što je SOA već ustvrdila da izmišljenim optužbama prema Hrvatskoj Srbija pokušava umanjiti afere svog predsjednika Vučića, o novom zapletu oglasio se i hrvatski državljanin Nikola Kajkić, kojeg je srpska tajna služba kazneno prijavila za stvaranje mreže doušnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić, prema pisanjima srbijanskih medija, navodno je plaćao hrvatskog špijuna u Srbiji. A navodni hrvatski špijun koji je dobivao novac od Modrića je Nikola Kajkić, suspendiranog MUP-ovog istražitelja za zločine na Ovčari. On tvrdnje negira.

"Luku Modrića ja osobno nisam vidio, niti se rukovao niti popio kavu i da je on sve financirao. Toliko gluposti i laži", rekao je predsjednik Nacionalnog sindikata policije, Nikola Kajkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča krenula je prošlog petka kada je srbijanska obavještajna agencija podigla kaznenu prijavu protiv Nikole Kajkića.

"Agencija je utvrdila da je Nikola Kajkić svoj angažman na teritoriju Republike Srbije provodio ilegalno, realizirajući tajne, konspirativne i obavještajne aktivnosti, mimo postojećih procedura i službenih kanala komunikacije i suradnje", stoji u priopćenju Sigurnosno-informativne agencije Srbije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito im je trebalo neko ime"

"To su gluposti, sve što ćete čitati u narednim danima, to su sve gluposti. Luka Modrić, očito im je trebalo neko ime pa ispadne eto Luka Modrić ", kazao je Kajkić.

Prema navodima srbijanskih medija glavni akteri afere su: Dražen Letić, Nikola Kajkić, Branimir Glavaš, Zdravko Mamić i Luka Modrić. Letić je navodno falsificirao dokumente o državnom tužitelju Miroslavu Kraljeviću iz Osijeka. Nikola Kajkić dokumente je proslijedio hrvatskoj vlasti, to je Branimir Glavaš iskoristio kako bi tražio smjenu tužitelja Kraljevića, a Luka Modrić je sve to platio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode da je i njemu odgovaralo da Kraljević odstupi s funkcije jer je upravo on podignuo optužnicu za lažno svjedočenje protiv Zdravka Mamića

O svemu se oglasio i Aleksandar Vučić

"Pa ne mogu se sada točno sjetiti", kazao je Luka Modrić 13. lipnja 2017. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se i hrvatska obavještajna agencija, tvrdeći da se skreće pažnja s ozbiljne špijunske afere u Srbiji. Izjavu je dao i Vučić.

"Nisam vidio još ni jedan dokument, ali ću to rado komentirati već sutra u Sočiju, kad vidim sve", rekao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi trebao objasniti i kako se svjetska nogometna zvijezda našla u obavještajnoj aferi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo