GRMLJAVINA, VJETAR, TUČA... / Kada olujno nevrijeme stiže u koji dio Hrvatske: Pogledajte satnicu koju je objavio DHMZ

Image
Foto: Matija Habljak/Bruno Fantulin/Pixsell

Za sutra izdano je narančasto upozorenje za zagrebačku i riječku regiju na moguće grmljavinsko nevrijeme te za splitsku i dubrovačku regiju na toplinski val

24.7.2023.
14:50
Matija Habljak/Bruno Fantulin/Pixsell
VOYO logo

Prema prognozi DHMZ-a za danas na snazi je narančasto upozorenje za splitsku i dubrovačku regiju, zbog visokih temperatura i mogućeg toplinskog vala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguća je grmljavina, mjestimice jak i olujan vjetar te tuča u prijepodnevnim satima na sjevernom Jadranu - osobito Istri, poslije 16 sati i Gorskom kotaru, karlovačkom području uz granicu sa Slovenijom, a poslije 18 sati Zagorju i Međimurju.

Image

Za sutra izdano je narančasto upozorenje za zagrebačku i riječku regiju na moguće grmljavinsko nevrijeme te za splitsku i dubrovačku regiju na toplinski val.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prema upozorenjima DHMZ-a, nevrijeme u zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj i riječkoj regiji može se očekivati i tijekom noći.

Image

Za sutra se prognozira promjenjivo i vrlo nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, mjestimice i olujna nevremena, već u noći u zapadnim predjelima. U Dalmaciji najviše sunčanih razdoblja. Vjetar umjeren do jak jugozapadni na Jadranu i jugo, u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti prolazno i olujan. Najniža temperatura zraka od 18 do 22, na Jadranu između 24 i 29 °C. Najviša dnevna od 27 i 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Dosje: Kako je oluja svih oluja srušila rekorde i odnijela ljudske žrtve

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo