„Kad se Tači raduje, tu nema sreće za Srbe“

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji da izađu na lokalne izbore

3.11.2013.
15:31
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, a posebno na severu pokrajine da i pored pritisaka i pretnji, izađu na lokalne izbore i tako formiraju svoju vlast i buduću Zajednicu srpskih opstina.

"Sudbina Srba na Kosovu i Metohiji mora biti u njihovim rukama, a ne u rukama (Hašima) Tačija koji želi svoje Srbe, i desničarskih ekstremističkih organizacija i partija iz Srbije koji Srbe guraju u katastrofu", rekao je Dačić Tanjugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se Tači raduje, zajedno sa srpskim ekstremistima, tu nema sreće za Srbe, naglasio je premijer i još jednom pozvao Srbe da izađu na izbore za svoju vlast.

"Uradimo jednom nešto i u svom interesu, a ne na radost srpskih neprijatelja", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, Srbi na Kosovu i Metohiji neće moći da opstanu bez pomoći Srbije, a Srbija može da im pomogne samo ako uvaže stav državnog rukovodstva i izaberu svoju vlast.

Svaki poziv na bojkot i pretnje, upozorio je premijer, duboko su antidržavni stavovi koji ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Methoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podsetiću da je Slobodan Milošević silom morao da tera rukovodstvo Republike Srpske da prihvati Dejtonski sporazum, koji je danas njen jedini i najveći garant opstanka. Nažalost, nije uspeo da ubedi rukovodstvo Republike Srpske Krajine i usledio je egzodus Srba", podsetio je premijer.

On je upozorio da se to ne sme dozvoliti na Kosovu i Metohiji, ali da o tome danas odlučuju Srbi na severu pokrajine. "Kako odluče, tako će im biti", podvukao je Dačić, javlja Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo