odličan uvod u sezonu / Kad se podvuče crta, imali smo tri puta više turista nego lanjskog Uskrsa: 'Ljudima je dosta karantena'

Imali smo 135.000 dolazaka i 493.000 noćenja, a najviše ih je odmaralo se u Istri. Poreč je bio najomiljenija destinacija gostiju

19.4.2022.
21:55
VOYO logo

Sjajan turistički produženi vikend je za nama. Ovo bi mogla biti jedna od najboljih sezona. ​Elda, turistička vodičkinja, provela je belgijske maturante koji su za svoje završno putovanje odabrali Hrvatsku, zemlju, kažu nam, s najljepšim pogledom.

Sorise kaže: "Sela su puna boja, a ljudi su toliko divni. Da, stvarno je lijepo." I ne samo da dolaze, turisti se uvijek iznova vraćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Costas je iz Italije i kaže: "Živimo dosta blizu, u Beču. Dolazimo jer nam se na prvu svidjelo. Najviše more, riba, kuhinja."

Tijekom uskrsnih blagdana brojimo 135.000 dolazaka i 493.000 noćenja. Najviše gostiju odmaralo se u Istri s 188.000 noćenja. Slijedi je Kvarner s 90.000, Splitsko-dalmatinska županija s više od 55.000 i Dubrovačko-neretvanska s 43.000 noćenja. Najčešće odredište – Poreč!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Poreč, kaže: "Brojke dugujemo niskoj incidenciji (korone op.a) u Istri i u cijeloj Hrvatskoj, poduzetim marketinškim aktivnostima na emitivnim tržištima, ali i činjenica da je ljudima dosta zatvaranja dosta im je karantena, žele na miru provesti godišnje odmore."

Istra se hvali i sportskim događajima, ali i odličnom hranom. Haris Sulejmani, vlasnik je restorana, te nam otkriva: "Zadovoljni smo stvarno, Uskrs je prošao po svim očekivanjima, čak i preko očekivanja. Tako da izgleda da će biti stvarno kako sam i rekao zanimljiva sezona."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Poreča - Rovinj.  

S brodice kojom vode turiste na izlet otkrivaju da na dan imaju od 100 do 500 gostiju. Voze ih na Crveni otok ili Sv. Andriju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka je stigla iz Zagreba i kaže: "Čula sam preporuku da je jako lijep taj otočić, da je priroda, da je mir, a to mi je najvažnije - mir."

Maria je stigla iz Njemačke: "Jako volim otok, ali mi se jako sviđa i Rovinj, prelijep je grad. Hrana je jako ukusna i da, stvarno uživam šećući uokolo i razgledavajući zgrade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kultura, hrana, lijepo more i sunce - vječni su hrvatski aduti - na koje će turistički djelatnici još jednom zaigrati. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo