hrvatsko-ruski odnosi / 'Kad je Hrvatska 2007. omogućila Rusiji prolaz na prvenstvo okolnosti su bile bolje nego danas'

'Bilo bi dobro da se naša predsjednica i predsjednik Putin sretnu', kazao je Božo Kovačević za RTL

2.7.2018.
19:12
VOYO logo

Sport, za razliku od politike, zbližava ljude. Hrvatsko-ruski odnosi nisu najbolji. Može li ovo Svjetsko prvenstvo to promijeniti, bivši veleposlanik Hrvatske u Rusiji Božo Kovačević tvrdi da mogu. "Lideri nacija mogu se sresti, a da to prethodno nije bilo planirano, pa iznenađujući susret možda može donesti iznenađujuće rezutlate.

Treba reći da su okolnosti od 2007. kad je zbog hrvatske pobjede nad Engleskom Rusija se plasirala na europsko nogometno prvenstvo bile bolje nego li su danas. Bilo bi dobro da se naša predsjednica i predsjednik Putin sretnu", kazao je Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako u samoj loži između VladimiraPutina i Grabar-Kitarović neće možda biti vremena za razogovor, no da bi o pitanjima poput Agrokora mogli razgovarati prije i poslije utakmice, a možda i usput. 

"Mislim da bi i poruka mogla biti izrečena usput, prmeda to ne bi bila usputna poruka. Pretpostavljam da je ruski interes da ne dođe do političke intervencije koja bi onemogućila da najveći vjerovnici steknu najveći udio u vlasništvu", zaključuje Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo