KAD HVALE STIŽU OD NJIH, ONDA VAM JE JASNO KOLIKO VRIJEDE: / Nijemci oduševljeni dvojicom Hrvata - jedan je Vatreni, drugi poduzetnik

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dva su Hrvata prošlog vikenda privukla pozornost njemačkih medija.

27.6.2018.
7:23
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Pozornost njemačkih medija proteklog vikenda su privukla dva Hrvata - jedan nogometaš i jedan poduzetnik.

Die Welt piše kako Hrvatska "očito ima momčad koju za razliku od prijašnjih godina ne krase velike riječi nego velika djela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinirani i mudri

"Disciplinirana, taktički mudra i u pojedinim fazama brilijantna igra daje povoda navijačima u domovini da sanjaju. Konačno je, čini se, generacija okupljena oko 32-godišnjeg Modrića i njegovog kongenijalnog partnera u veznom redu, Ivana Rakitića (32), izašla iz sjene junaka iz 1998.", nastavljaju komplimentirati.

SVE O SP-u U RUSIJI SAZNAJTE U NAJČITANIJOJ SPORTSKOJ RUBRICI U HRVATSKOJ!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački dnevni list je fasciniran Modrićevom statistikom: 62 dodira s loptom, 29 dodavanja u protivničkoj polovici terena, s preciznošću od 83 posto, 67 dobivenih dvoboja - što je "senzacionalno za jednog ofenzivnog veznjaka". Naglasili su i kako je Modrić 'prva violina hrvatske reprezentacije', baš kao što je već rekao španjolski list AS, piše DW.

Image
Foto: AFP

Mladi poduzetnik

I Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) u subotnjem je izdanju članak posvetio poznatom Hrvatu. Napisavši kako je Porsche kupio 10 posto udjela hrvatskog start-up-poduzeća "Rimac automobili". FAZ na početku teksta konstatira kako automobili, po naravi stvari, nisu i ne mogu biti adut politike Zelenih, pa tako ni premijera njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberga iz te stranke. S druge strane je, pak, riječ o pokrajini poznatoj po jednom proizvođaču automobila koji nemalo troše - Porscheu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto 'da se poput pokvarene ploče ponavljaju priče oko grijeha iz prošlosti, treba gledati prema naprijed'", citira FAZ premijera Baden-Württemberga Winfrieda Kretschmanna koji je "kao primjer iz rukava istresao jednog mladog poduzetnika koji ga je fascinirao: Mate Rimca, koji je u Hrvatskoj napravio jedan elektični sportski superautomobil." FAZ citira i člana Uprave Porschea Lutza Meschkea koji je rekao kako u Porscheu "ideje mlade poduzetničke tvrtke smatraju vrlo obećavajućima".

KAKO JE RIMAC ZADUŽIO HRVATSKU: Samo zbog njega u svijetu se priča o ‘hrvatskim autima’, a kritičarima je najbolju poruku uputio Porsche

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je na redu međusobno upoznavanje - što se iščekuje s napetošću." To upoznavanje izgleda ovako: "Pionirski duh u hrvatskoj firmi sa 400 djelatnika, a koji Kretchmann toliko hvali, susrest će se u Stuttgartu sa švapskom perfekcionističkom inženjerskom umjetnošću i aparatom od 30.000 zaposlenih", napisali su.

Image
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo