KAD ĆE TO SUNCE? / Zoran Vakula objavio prognozu za idućih nekoliko dana. Sunca će biti, ali tek nakon jedne meteorološke pojave

Image
Foto: HRT

Situacija je ipak mnogo bolja nego proteklih dana

17.5.2019.
8:47
HRT
VOYO logo

"Kad će to sunce?", pitaju se mnogi u unutrašnjosti, koji ga, za razliku od onih uz more, nisu vidjeli danima. Čak ni dijelova nebeskog plavetnila. E, pa sljedećih dana hoće. Ali ponegdje u kopnenom području tek nakon jutarnje magle. Naravno, pritom će i temperatura zraka osjetno porasti pa će se već u petak približiti 20 °C, a za vikend i veći dio sljedećega tjedna u mnogim će mjestima "čak" biti i malo viša te djelomično umanjiti dosadašnje neuobičajeno veliko negativno odstupanje od prosjeka. No, i dalje diljem Hrvatske neće biti sasvim suho", započinje vremensku prognozu meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Navodi kako povremena kiša neće biti česta ni obilna kao što je bila proteklih dana, a niti vjetar neće biti toliko jak kao u početku tjedna. Prema analizi stručnjaka DHMZ-a, ovaj koji smo doživjeli ubraja se u "izuzetno rijetke ekstremne vremenske događaje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak - djelomice sunčano i toplije, ali ne posvuda suho

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti više sunca nego prošlih dana. Bit će djelomice sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, osobito u Posavini. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomično sunčano s povremenom naoblakom, povremeno su mogući rijetki pljuskovi. Dnevna temperatura malo niža nego na istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gorskim krajevima bit će povremenih pljuskova i grmljavine. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, uz umjeren južni i jugozapadni vjetar, a prema otvorenom moru jugo. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 10 i 13 °C, a najviša dnevna od 17 do 19 °C, u gorju malo niža.

Dalmacija će biti pretežno sunčana, sredinom dana ponegdje s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti su poslijepodne mogući rijetki pljuskovi. Jutarnja temperatura od 11 do 14, u unutrašnjosti malo niža, a najviša dnevna između 18 i 21 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme.

Sljedeći dani bit će većinom topliji, ali nestabilni

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i razmjerno toplo, ali ne i posve stabilno. Lokalnih će pljuskova biti uglavnom na zapadu, u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu idućih dana promjenjivo i nestabilno, te razmjerno toplo. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito početkom idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo