U DOGOVORU S SAD-OM /

Južna Koreja odgovara na provokacije Sjeverne Koreje: namjeravaju ojačati obrambene sposobnosti

Image
Foto: AP

Trump je s južnokorejskim predsjednikom načelno dogovorio da će ojačati korejsku obranu i revidirati smjernice za program projektila

2.9.2017.
11:06
AP
VOYO logo

Južna Koreja u subotu je objavila da namjerava ojačati svoje obrambene sposobnosti, kao dio reakcije na nedavna ispaljivanja projektila Sjeverne Koreje. Američki predsjednik Donald Trump i njegov južnokorejski kolega Moon Jae In u petak su telefonski razgovarali o južnokorejskom programu projektila, priopćio je Moonov ured.

Dvojica predsjednika "načelno su se dogovorila" o tome da će ojačati korejsku obranu "kao odgovor na provokacije i prijetnje Sjeverne Koreje" te revidirati smjernice za program projektila do razine koju želi Južna Koreja, navodi se u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s bilateralnim sporazumom s SAD-om, doseg projektila Južne Koreje ograničen je na 800 kilometara a maksimalna nosivost je 500 kilograma. Seul želi povećati nosivost na tonu.

Bijela kuća nije posebno komentirala smjernice, ali je rekla da su se dvojica vođa dogovorila da će "ojačati svoj savez kroz obrambenu suradnju i ojačati južnokorejske obrambene sposobnosti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo