JURIČAN BOCNUO BORASA 'ZBOG KORUPCIJE' I POČASNOG DOKTORATA BANDIĆU: / 'Donesite mi doktorat, idemo odmah na janjetinu'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dario Juričan zatražio je od rektora Damira Borasa da mu dodijeli počasni doktorat zbog zalaganja u širenju korupcije i poznanstava s Milanom Bandićem

29.1.2020.
10:11
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Redatelj i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan, koji se želi zvati Milan Bandić, nastavio je sa serijom otvorenih pisama visokim dužnosnicima na Facebooku. Nakon Milana Bandića, Andreja Plenkovića, , svoje je pismo dobio i rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras. Juričan ga je pozvao da mu dodijeli počasni doktorat zbog korupcije koju zagovara.

Image
JURIČAN POSLAO 'LJUBAVNO PISMO' BANDIĆU: /

'Tvoja priča je završila. Kuham te i serviram narodu, neka vide koja si sitna duša...'

Image
JURIČAN POSLAO 'LJUBAVNO PISMO' BANDIĆU: /

'Tvoja priča je završila. Kuham te i serviram narodu, neka vide koja si sitna duša...'

"Poštovani rektore Boras, nakon što sam pročitao demanti Vašeg odabranog odvjetničkog ureda na tekst u kojem se govori o klijentelizmu na Sveučilištu, a koji u točki 15. doslovno kaže: 'Nije točno da je Sveučilište potrebno očistiti od korupcije i klijentelizma', shvatio sam da smo istomišljenici, samo što ja takav model želim proširiti na cijelu državu. Akademska zajednica je lider društva i obradovalo me da se pod kvalificiranim vodstvom konačno došlo do saznanja kako je čišćenje od korupcije i klijentelizma istinska opasnost za napredak našeg društva i velika prepreka svekolikom blagostanju, te da korupciju treba unapređivati, a ne suzbijati. U svrhu bržeg ostvarenja tog cilja šaljem obrazloženi zahtjev da mi dodijelite počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, što je u obostranom interesu", napisao je Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kućice i članstvo u HAZU-u

Kao argument za dodjelu počasnog doktorata, Juričan navodi visoki postotak glasova na predsjedničkim izborima, kojim je "daleko nadmašio rezultat koji je Vaš pajdo Milan Bandić imao na izborima za europski parlament". Od Borasa zahtijeva da ga po hitnom postupku uvrsti kao prvoga na isti za dodjelu doktorata. Pojasnio je i razloge zbog kojih želi dobiti najsvečaniji papir sa Sveučilišta.

"Korupciju i koruptivne procese želim učiniti dostupnim svima, a ne samo njima, po čemu sam izrazito bolji kandidat za počasni doktorat od gradonačelnika koji se korupcije stidi. Kada kao dio političkog plijena koji mi pripada preuzmem Zagrebački holding, preko njega ću poduplati onaj mizerni dio novca koji je dosadašnji gradonačelnik iz proračuna izdvojio za Sveučilište u prozirnoj nakani da se jeftino dočepa doktorata. Ukoliko osjećate obvezu prema gradonačelniku, jer je Vama, Vašem prorektoru i još nekim zaslugama povezanim akademskim građanima dodijelio Nagradu Grada Zagreba, ništa ne brinite. Obećajem da ću svima dodijeliti još po dvije nagrade, odnosno duplo", široke je ruke Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razred za korupciju

A uz te dvije nagrade, ako dobije počasni doktorat, Juričan je Borasu obećao i dvije adventske kućice na prestižnoj lokaciji te će pokrenuti postupak za njegovim imenovanjem u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, kako bi mogao zatražiti osnivanje razreda za korupciju.

"Nadam sa da ćemo uskoro imati prilike dogovoriti se oko svega. Posebno sam fasciniran Vašim interpretacijama, tumačenjima i provedbom pojma autonomije Sveučilišta i učinkovitošću dobivanja podrške Ustavnog suda za implementaciju takve vizije. U svezi toga i moje namjere preslikavanja takvog modela autonomije na Zagrebački holding i ostale gradske institucije, želio bih se posavjetovati s Vama, pa dodatno naglašavam potrebu što skorijeg sastanka koji možemo obaviti i na dodjeli mog zasluženog počasnog doktorata. Kad bolje razmislim, možemo preskočit sastanak i ceremoniju, donesite mi doktorat, idemo odmah na janjetinu. Neka nam bude masno i slasno! 350 godina tradicije Sveučilišta u Zagrebu ne zaslužuju ništa manje od toga. S poštovanjem, Dario Juričan, gradonačelnik svemira", stoji u Juričanovom pismu Borasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je poručio Borasu da angažira Antuna Vrdoljaka koji je "sada, kad je snimio domovinski hit, napokon slobodan" pa može raditi društvo njegovom savjetniku za kulturu, redatelju Jakovu Sedlaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo