Marić: 'Država ne posluje s Brkićem' / Jozo Brkić za RTL komentirao istragu USKOK-a: 'Nismo zabrinuti. Sve je po zakonu'

Jozo Brkić unajmio je 20-ak lokala na atraktivnim lokacijama u Zagrebu u kojima nije osvanulo ništa

5.5.2019.
18:35
VOYO logo

Nakon afere SMS i istraživanja koje je otvorilo osječko tužiteljstvo zbog špijuniranja protiv braće Brkić, Franje Varge i Blaža Curića, ovaj put u akciji je USKOK. 

Od Državnih nekretnina i Grada Zagreba zatražili su dokumentaciju i odgovor na pitanje kako je Jozo Brkić, brat šefa potpredsjenika Sabora, postao kralj poslovnih prostora u Zagrebu. Točnije provjeravaju kako su njegove tvrtke u posljednje dvije godine dobile u najam više desetaka gradskih i državnih prostora. I osnovao čak 40 tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK zatražio dokumentaciju

Jozo Brkić unajmio je 20-ak lokala na atraktivnim lokacijama u Zagrebu u kojima nije osvanulo ništa. Građane ne zanima tko je vlasnik, samo ih žaloste derutni prostori koji neuredni zjape prazni. 

Stariji brat Milijana Brkića planirao je oživjeti centar grada. Osvježiti ih restoranima, suvenirnicama, brijačnicama, muškim dućanima, nekim novim zanimljivim lokalima, a krenuo je s ovim u najstrožem centru grada. Osnovao je 40 tvrtki. Iznajmio isto toliko prostora. Na kraju je većinu vratio. Iz nekih je izbačen. A ostali - zjape prazni, derutni kakvi su i bili. I u prašini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li što sporno u cijelom tom poslovanju - zanima i USKOK koji je određenu dokumentaciju od Grada i Državnih nekretnina već i zatražio. 

Brkić za RTL: Nismo zabrinuti

Jozo Brkić za RTL poručuje: "Poslovanje i poslovna strategija trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Joze Brkića u cijelosti su usklađeni sa zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske. Zbog toga i nismo zabrinuti zbog medijskih natpisa o istraživanju natječaja za zakup poslovnih prostora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bilo pogodovanja, zloupotrebe ili trgovine utjecajem - još se ne zna. Ministar državne imovine Goran Marić odgovara kako to nije u njegovoj ingerenciji. 

"Ministarstvo državne imovine nema nikakav poslovni odnos niti kontakt s gospodinom Jozom Brkićem.. Za sve poslovne prostore u vlasništvu RH a koje kao zakupnik koristi, g Jozo Brkić ima sklopljene ugovore o zakupu s tvrtkom Državne nekretnine", kaže ministar Goran Marić o Brkićevom poslovanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Državnih nekretnina danas nitko nije bio dostupan. Dok USKOK češlja papire, protiv Joze Brkića osječko tužiteljstvo provodi istraživanje zbog presretanja računalnih podataka, točnije da je Jozo Brkić s bratom Milijanom uz pomoć Franje Varge i Blaža Curića špijunirao četiri žene. 

Novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić kazala je u RTL-u Danas da USKOK u poslovanju Joze Brkića najvjerojatnije istražuje jesu li provedeni natječaji za zakup, tko se sve na njih prijavio i je li brat Milijana Brkića najbolje ispunjavao uvjete. Najzanimljivije će biti vidjeti koje su bile obveze Joze Brkića nakon što je dobio prostore u najam i tko je to trebao kontrolirati i je li uopće bilo nekih sankcija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo