'Jovanoviću, u ime Isusovo, ostavi našu djecu!'

Po Zagrebu su osvanuli jumbo plakati kojima se reklamira novi broj časopisa Nacija, koji se također uključio u raspravu o zdravstvenom odgoju u školama.

16.1.2013.
15:01
VOYO logo

'Jovanoviću, u ime Isusovo, ostavi našu djecu!', piše na jumbo plakatima na kojima se, uz poruku, vidi dječak koji vrišti, odjeven u hrvatski dres. Do njega je još naveden članak 63. Ustava RH, koji kaže da su "roditelji dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu, te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece".

Tako se i tjednik Nacija uključio u raspravu o zdravstvenom odgoju, pritom ocijenivši da je on 'nastran', što i ne čudi ako se zna da je istu tiskovinu jedan autor na portalu Križ života pripisao "ultradesničarsko-karizmatičarsko-puritansko-katoličkom krugu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, zanimljivo je da je dječak s jumbo plakata već 'sudjelovao' u jednoj kampanji drugačijeg sadržaja. Naime, fotografija dječaka je već objavljena u Njemačkoj u sklopu kampanje protiv obrezivanja, pod imenom "Prste dalje od mog pimpeka". Kampanja je pokrenuta u srpnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo