PRATITE UŽIVO / Jovanović na saborsku raspravu stigao s popisom HDZ-ovih afera: 'Kolege, ovo je Hrvatska danas!'

Image
Foto: Vijesti.hr

Zastupnici će danas raspravljati o prijedlogu zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu

24.10.2018.
10:08
Vijesti.hr
VOYO logo

U 9,30 na Markovom trgu nastavljena je sjednica Hrvatskog sabora. 

Navođenje jedne od njih posebno je zasmetalo zastupnika Ivana Šukera, zbog čega je na Markovom trgu došlo do mini - konflikta. Više OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekanović: Budite dosljedna oporba ili stanite uz HDZ

Nakon Jovanovića, za saborsku govornicu je stigao HRAST-ovac Hrvoje Zekanović. 

"Zanimljiv je bio istup kolege Jovanovića, no eto nije naveo ono u čemu se on slaže s njima, u čemu ih podržava i u čemu jednako glasaju o istim stvarima. Nije spomenuo Istanbulsku konvenciju gdje podržava Plenkovića, nije spomenuo katastrofalnu kurikularnu reformu u kojem on također podržava vladajuću garnituru. Ovo je nevjerodostojno, odlučite se, jeste li vjerodostojna oporba ili ste uz HDZ, cijeli ovaj performans bio je smiješan", rekao je Zekanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak - Taritaš: Sanjam da ću se probuditi u normalnoj državi

"Često imam osjećaj da sanjam ružan san i svaki dan se nadam da ću se probuditi u normalnoj državi, gdje institucije funkcioniraju, gdje sve ide svojim tijekom, uređeno i kako bi trebalo ići. Nažalost, sve je stvarnost. Speiegel je jučer objavio kako 'postoji opasnost na Balkanu, a ona se zove HDZ'. Imam osjećaj da živimo u paralelnom svijetu, svijetu u kojem je predsjednici i premijeru bilo apsolutno normalno da se donese Lex Agrokor koji je donešen za jednu privatnu tvrtku, da bi se ta privatna tvrtka spasila. Iza toga otkrije se niz mailova i afera za koje oni tvrde da su nevažni", rekla je zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš. 

Inače, danas je na rasporedu rasprava o prijedlogu zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, koji bi u konačnici učenicima trebao zajamčiti lakše školske torbe i više digitalne nastave, a roditeljima manje troškove nabave udžbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim bi se zakonom prvi put definirala najveća cijena i masa kompleta udžbenika po razredima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo