'Jovanović mora dati ostavku jer mrzi HDZ'

1.10.2010.
16:19
VOYO logo

Poslije verbalnog sukoba i nakon što se umalo potukao s Franom Matušićem (HDZ) u emisiji Otvoreno u četvrtak navečer, Željko Jovanović (SDP) podigao je tlak HDZ-ovcima već na početku saborske rasprave o izmjenama Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, gdje je ponovno optužio aktualnu vlast da je kriminalna, pišu 24sata.

Klub HDZ-ovih saborskih zastupnika zatražio je od predsjednika Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije Željka Jovanovića iz SDP-a da podnese ostavku. Ana Lovrin smatra da bi to mjesto trebao preuzeti netko drugi iz oporbe tko je ''manje politikantski nastrojen''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tu dužnost ne može obnašati netko pun toliko predrasuda i mržnje prema onima čiji bi rad trebao nadzirati'', zaključila je Lovrin.

Jovanović je HDZ-ovcima poručio i da su građani već prepoznali ''kriminalno ponašanje vlasti'', pozivajući se na ankete u kojima gotovo 80 posto ispitanih ne podupire ovu vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je stav SDP-a da se imovina stečena korupcijom mora oduzeti. Njegov istup izazvao je burne reakcije HDZ-ovaca, ali i predsjednika Sabora Luke Bebića koji je upozorio zastupnike da ne mogu ocjenjivati je li nešto kriminalno ili nije te ih pozvao da se suzdrže od takvih kvalifikacija.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb smatra da je vrijeme za parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad imamo direktore državnih tvrtki u zatvoru, istrage protiv rizničara vladajuće stranke, kad bivšeg ministra unutrašnjih poslova prozivaju za nezakonito trošenje sredstava MUP-a preko tvrtki čiji su vlasnici u pritvoru mora se postaviti pitanje vjerodostojnosti Vlade i njene sposobnosti da vodi zemlju'', rekao je Srb. Upozorio je da, za vrijeme dok se HDZ i SDP prepucavaju tko je više krao, nezaposlenost raste i da radnici prosvjeduju i štrajkaju glađu, pišu 24sata.

Prethodni članak:

arti-201009301042006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo