Josipoviću i Bozaniću 'uletio' nepozvani vjernik

Kardinal Bozanić služio je u petak misu za domovinu.

25.6.2010.
13:43
VOYO logo

Inače, ovo je predsjedniku Ivi Josipoviću bila prva misa za domovinu. Kako piše Večernjak, predsjednik nije vjernički sudjelovao u misnom slavlju, činio znak križa i slijedio molitve ostalih vjernika, no s posebnom je pažnjom pratio propovijed kardinala Josipa Bozanića i uživao u crkvenoj glazbi.

Na propovijedi u crkvi sv. Marka u Zagrebu kardinal Bozanić je upozorio na sve veću sebičnost kod ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006250133006"Gospodine, ako želiš, možeš očistiti svakoga od nas i naš narod od gube sebičnosti", rekao je Bozanić, poručivši da uz "ovaj Dan državnosti zastanemo i pitajmo se što možemo učiniti da se sebičnost ne širi, da tuga ne prevlada, da se pogođenima neimaštinom ne oduzima najpotrebnije".

"Kada se pokušava sačuvati sredstva ili pronaći nova kojima bi se ostvarivao boljitak, najprije treba pronaći istinsku svrhu. Kao vjernici znamo da se ona ne može pronaći bez Boga. Koji je to cilj prema kojemu idemo? To nas pitaju svi koji su ugrađeni u ljepotu domovine. Zato danas, moleći za domovinu, molim da nas površnost ne zarazi toliko da previdimo one neznatne na koje ljudska povijest ne računa, a s kojima Bog mijenja povijest", rekao je kardinal u svojoj propovijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji list, nakon mise svatko je otišao na svoju stranu: državni vrh na čelu s premijerkom i predsjednikom na glavni izlaz crkve ravno u Banske dvore, a kardinal Bozanić sa svojim svećenicima na sjeverni, bočni izlaz, u župni ured župe sv. Marka.

U povodu Dana državnosti, 25. lipnja, državni čelnici položili su vijence i zapalili svijeće na zagrebačkome groblju Mirogoju prisjećajući se poginulih hrvatskih branitelja i žrtava Domovinskog rata te svih zaslužnih za stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države. Na Mirogoj su došli predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić,načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Josip Lucić, Vladimir Šeks, Šemso Tanković, Božidar Pankretić, Ivan Šuker, Darko Milinović, Tomislav Karamarko, Branko Vukelić, Tomislav Ivić, Josip Friščić itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo