'Josipovića su postavili tajni centri moći!'

13.1.2010.
21:04
VOYO logo

''Ishod drugog kruga predsjedničkih izbora potvrdio je koje snage stvarno upravljaju hrvatskim društvom, kao i to da su svima drugima dane samo epizodne uloge, koje mogu biti i vrlo zvučnih naslova i fotelja, ali ne mogu biti i odlučujuće'', napisao je u Glasu Koncila glavni urednik tog crkvenog glasila Ivan Miklenić.

Glasilo Katoličke crkve, koja je u drugom krugu predsjedničkih izbora neskriveno podržavala Milana Bandića, zapravo relativizira legitimitet izbora Ive Josipovića za predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miklenić u komentaru ujedno za Josipovića kaže da je bio kandidat ne samo SDP-a, nego i ''određenih centara moći koji djeluju daleko od očiju javnosti, da ga je podržao dio umirovljenog vojnog establišmenta, da je od početka nametnut javnosti kao jedini favorit, da je imao specijalni medijski tretman i podršku skrivenog establišmenta''.

Po Mikleniću, uz Josipovića nisu stali samo "određeni centri moći koji djeluju daleko od očiju javnosti", nego i HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Neizjašnjavanje glavnih stranka vladajuće koalicije – po onoj 'tko šuti, taj se slaže' – značilo je također svojevrsnu potporu izabranom predsjedniku'', smatra glavni urednik Glasa koncila.

Crkveni list za pobjedu kandidata ljevice, piše Jutarnji list, krivi veliki broj kandidata na desnici, ali i tu vidi prste ''pojedinih centara moći'', koji su pomogli Josipoviću tako što su ''inicirali i snažno podupirali nerealnu ambicioznost pojedinih kandidata desničarske političke opcije''. Pritom Glas Koncila insinuira da su se neki kandidati desnice natjecali za predsjednika zbog toga što su bili ucijenjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor Josipovića, po crkvenom listu, nije demokratski iskorak, nego potvrda političkog kontinuiteta, ''što konačno i najviše odgovara određenim najmoćnijim političkim snagama''.

Prethodni članak:

arti-201001130091006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo