Josipovića naljutila Kosor: Nije istina da je nisam zvao!

'Istina je da još nismo uskladili termin za konzultacije, da oni nisu potvrdili dolazak, ali nije istina da nisu obaviješteni. Kabinet premijerke Kosor znao je za naš poziv.

8.3.2011.
17:31
VOYO logo

"Nije istina da premijerka nije pozvana na konzultacije, obaviještena je kao i čelnici svih drugih stranaka", odgovorio je promptno predsjednik RH Ivo Josipović na tvrdnje premijerke Kosor kako kao predsjednica HDZ-a nije dobila poziv za konzultacije na Pantovčaku, piše Novi list.

Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor oštro je uzvratila na poziv predsjednika Josipovića svim strankama da dođu na Pantovčak na konzultacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Ustavu piše što radi parlament, a što predsjednik. Nije dobro da se njega stavlja na stranu oporbe", upozorila je šefica Vlade te ustvrdila da nije dobila poziv za sastanak s predsjednikom Josipovićem.

Josipović, pak, tvrdi da je predstojnik njegovog Ureda Joško Klisović u više navrata jučer kontaktirao sa šeficom Kosoričinog kabineta Martinom Banić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da još nismo uskladili termin za konzultacije, da oni nisu potvrdili dolazak, ali nije istina da nisu obaviješteni. Kabinet premijerke Kosor znao je za naš poziv. Ako je nisu obavijestili onda je to njezin problem", ljut je predsjednik Josipović.

Josipović odbacuje insinuacije premijerke Kosor da se svojim zalaganjem za to da se parlamentarni izbori održe prije referenduma za EU svrstao uz opoziciju.

"Postavlja se pitanje znači li moj stav da se izbori trebaju održati prije euroreferenduma doista svrstavanje na stranu opozicije. Odgovor je: ne! Ja se za to zalažem jer mislim da je to dobro za državu i da bi obrnut raspored mogao ugroziti pozitivan odgovor na referendumu. Kada zauzimam stavove ne vodim se time podržava li takav stav Vlada i oporba, dosad sam se puno puta slagao i s onime što zastupa Vlada", izjavio je predsjednik Josipović za Novi list.

Premijerki je poručio da on ne ide na izbore i da joj nije konkurent, te da sastanak koji je ona sazvala nije iste prirode kao konzultacije koje on namjerava održati na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li premijerka sazvala sastanak s oporbom kao odgovor na konzultacije koje sam ja sazvao, neću u to ulaziti jer to nije ni važno. Jedno je kada razgovaraju vlast i oporba, a drugo kada predsjednik Republike želi razgovarati sa svim strankama na političkom spektru kako bi čuo njihova razmišljanja o situaciji u zemlji i vidio postoji li neki zajednički nazivnik u svrhu poboljšanja situacije u zemlji", zaključio je Josipović.

U Središnjicu HDZ-a iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske nije stigao nikakav poziv predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor za konzultacije svih parlamentarnih stranaka kod predsjednika Ive Josipovića, izjavila je danas Hini glasnogovornica te stranke Sunčana Glavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni pisanim niti telefonskim putem nije upućen nikakav poziv", kazala je Glavak Hini.

Iz Ureda predsjednika izvijestili su danas da su sve parlamentarne stranke, osim HDZ-a, potvrdile svoj dolazak na konzultacije kod predsjednika Republike Ive Josipovića. Predsjednik Josipović konzultacije s parlamentarnim strankama održat će do kraja ovog tjedna.

Vezani članci:

arti-201103080434006 arti-201103080333006

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo